TILANNEHUONE

Espanja voitti mestaruuden – teki historiaa

20.08.2023 15:58

Espanja voitti mestaruuden – teki historiaa

Naisten MM-turnauksen MVP on Espanjan Aitana Bonmati.©AOP

Jalkapallo

Espanja juhlii naisten jalkapallon maailmanmestaruutta. Espanja voitti MM-finaalissa sunnuntaina Englannin maalein 1–0 (1–0). Mestaruus on Espanjan naisille historian ensimmäinen.

Ottelun ainoasta maalista vastasi Olga Carmona, kun ottelua oli pelattu puolituntia. Espanja sai toisenkin maalimahdollisuuden, kun ottelun 69. minuutilla joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku Englannin pelaajan käsivirheen vuoksi. Jenifer Hermoso ei kuitenkaan saanut vedostaan palloa maaliin, kun Englannin maalivahti Mary Erps torjui sen. Englanti ei syttynyt kiriin edes viime hetkillä ja tärkeä tasoitus jäi tekemättä, siksi MM-tuloksena oli sille hopeasija.

Espanja oli vahva koko turnauksen läpi. Sen hävisi vain yhden matsin. Japani oli lohkovaiheessa vahvempi maalein 4–0. Japani kuitenkin putosi puolivälierässä Ruotsille. Japanin Hinata Miyazawa vei kuitenkin turnauksen maalipörssin ykköspaikan viidellä osumallaan.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin Espanjan 25-vuotias keskikenttäpelaaja Aitana Bonmati. Turnauksen parhaan nuoren pelaajan tittelin sai Espanjan 19-vuotias Salma Paralluelo. Turnauksen parhaana maalivahtina palkittiin Englannin Mary Erps.