TILANNEHUONE

Espanjan kohuvalmentajalle potkut

05.09.2023 19:47

Espanjan kohuvalmentajalle potkut

Jorge Vilda sai viimein potkut päävalmentajan tehtävästään.©AOP

Jalkapallo

Espanjan jalkapalloliitto RFEF on antanut potkut maan naisten maajoukkueluotsi Jorge Vildalle, 42. Potkut ovat seurausta maata kuohuttavasta naisten MM-joukkueen tilanteesta ja jalkapalloliiton pomon Luis Rubialesin ja päävalmentaja Vildan ylimielisestä käytöksestä.

Jalkapalloliiton johtaja Rubiales on pidätetty virantoimituksesta. Hänen tehtäväänsä hoitaa Pedro Rocha, joka haluaa korjata naismaajoukkueen kaoottisen tilanteen ja puhdistaa maan jalkapallomainetta.

Vildan potkut olivat vain ajan kysymys. Vaikka hän luotsasi Espanjan maailmanmestariksi, on tilanne maajoukkueessa ollut tulehtunut jo viime vuoden syksystä lähtien. Pelaajat eivät enää halunneet pelata hänen alaisuudessaan, mutta asiaan ei puututtu. Kisojen aikaan Vilda videoitiin kaiken huipuksi kourimassa erään pelaajan rintoja. Silti Rubiales halusi yhä tarjota Vildalle neljän vuoden jatkopestiä.

Hiljattain 81 pelaajaa ilmoitti, etteivät he ole käytettävissä enää maajoukkuetehtäviin.

Espanjan jalkapalloliitto on nyt pyytänyt anteeksi kaoottista tilannetta ja sanoo tekevänsä kaikkensa korjatakseen tilanteen.

Naisten jalkapallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin tiistaina Montse Tome. Hän on 41-vuotias naisvalmentaja, jolla on takana pitkä oma peliura ja hän on aiemmin toiminut naisten maajoukkueen apuvalmentajana. Hän on ensimmäinen naisvalmentaja tässä tehtävässä.