TILANNEHUONE

Evans johdossa Montessa – ”Järjestelmässä aukkoja”

26.01.2024 20:08

MM-ralli

Monte Carlon MM-ralli siirtyi yötauolle perjantaina Toyotan Elfyn Evansin johtamana. Hän ajoi kolmella EK:lla toiseksi ja kolmella kolmanneksi.

Toisena rallissa on tallikaveri ja Monte Carlon kuningas Sebastien Ogier. Kotihoodeillaan ajava ranskalainen on +4,5 sekuntia Evansia jäljessä. Kymmenettä Monte-voittoa jahtaava Ogier, ajoi nopeimmin kolmella päivän etapilla. Päivän viimeisen EK:n maaliviivalla Ogier oli luottavainen. Vaikea lähtöpaikka hoidettiin hänen mielestään perjantaina varsin hyvin.

Kolmatta sijaa pitää Hyundain Thierry Neuville, joka ajoi pohjat myös kolmelle etapille. Hän on Ogieria kuitenkin +16,1 jäljessä. Hänen päiväänsä väritti myös pieni pyörähdys neljännellä taipaleella. Tallikaveri Ott Tänak koukkasi puolestaan ojan kautta päivän ensimmäisellä etapilla ja rallista tuli  hänelle sitä mukaa vaikeampi. Illalla hän oli neljännellä sijalla. Eroa kärkeen on reilu minuutti.

Ralli jatkuu lauantaina kello 9.05 yhdeksännellä etapilla. Aika näyttää tuleeko jo lauantain aikana paljon sellaisia taktikointeja, joihin uudet säännöt taipuvat.

”Järjestelmässä on aukkoja ja niitä pystyy hyödyntämään”, Jari-Matti Latvala totesi MTV Urheilun haastattelussa.

Toyotan Takamoto Katsuta ajoi ulos EK3:lla ja menetti sen vuoksi aikaa yli viisi minuuttia. Hän on rallissa 12:s ja saattaa ainakin taktikoida lauantaina sunnuntain hyväksi.

Rally2-sarjaa ajava, kisan ainoa suomalaiskuski, Sami Pajari on uudella Toyotallaan luokassaan viidentenä.

”Vaikea loppu, paljon opittavaa”, Pajari totesi WRC:n tv-haastattelussa.

On siellä luntakin…