TILANNEHUONE

Evans johtaa – Sunisen ja Katsutan taistelu päivän suola

05.08.2023 19:19

Evans johtaa – Sunisen ja Katsutan taistelu päivän suola

Teemu Suninen on Jyväskylän rallissa neljäntenä.©AOP

Teemu Suninen jää yötauolle Jyväskylän MM-rallissa lauantain jälkeen neljäntenä. Hyundailla ajava Suninen käy äärimmäisen tiukkaa kisaa Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan kanssa kolmannesta sijasta. Ennen viimeistä etappia ja Rapsulan EK:n jälkeen kaksikon ero oli vain 0,1 sekuntia.

Päivän viimeisellä Vekkulan vedolla Katsuta rykäisi Rovanperän ohjein menemään ja ajoi EK:lle lopulta pohjat. Suoritus oli kova, sillä tien urissa oli paljon vettä, mutaa roiskui ja liukkautta piisasi. Hän ajoi +1,6 sekuntia kovempaa kuin Hyundain Thierry Neuville, joka on rallissa toisena. Katsuta veti EK:lla +6,4 sekunnin eron Suniseen.

Suninen sanoi päivätyön jälkeen, että kovempaa olisi pitänyt vetää ja että hän oli aivan liian varovainen viimeisellä pätkällä.

Jari-Matti Latvala on Toyotallaan rallissa yhä viidentenä. Hän sanoi, että Vekkula oli lähes mahdoton ajaa, mutta insinööri oli käskenyt nostaa autoa ylemmäs ja se auttoi uraisella ja lätäkköisellä tiellä.

Rallin johdossa jatkaa Toyotan Elfyn Evans +32,1 sekunnin erolla Neuvilleen. Evans ajoi pohjat yhtä vaille kaikille päivän erikoiskokeille.

WRC2-luokassa ajava Skodan Sami Pajari on rallissa seitsemäntenä. WRC2:n kärjessä on Oliver Solberg +12,5 sekunnin erolla Pajariin.

Toyotan Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi keskeyttivät rallin ulosajoihin perjantaina.

Jyväskylän ralli jatkuu sunnuntaina neljällä erikoiskokeella. Aamun avaus on Moksi-Sahloisessa kello 7.58.

Tuloksia tästä.