TILANNEHUONE

Evertonin tunteikas ukrainalainen pelaa torstaina

02.03.2022 16:35

Evertonin tunteikas ukrainalainen pelaa torstaina

Ukrainalainen Vitalii Mykolenko siirtyi Evertoniin tälle kaudelle Kiovasta.@AOP

Jalkapallo

Valioliigan Everton tiedottaa jäädyttäneensä kaiken yhteistoiminnan venäläisyhtiöiden kanssa Venäjän sotatoimien vuoksi. Evertonilla on yhteyksiä erityisesti venäläismiljardööri Alisher Usmanovin yrityksiin. Evertonin omistaja Farhad Moshiri istuu myös yhden Usmanovin yrityksen hallituksessa.

Everton vakuuttaa, että seura tukee kaikin mahdollisin tavoin ukrainalaispelaajansa Vitalii Mykolenkoa näinä vaikeina aikoina. Seura tuomitsee Venäjän karmeat sotatoimet Ukrainassa ja vaati, että lisää uhreja ei saa enää tulla.

Evertonin manageri Frank Lampard paljastaa, että ensimmäistä kauttaan Evertonissa pelaava Mykolenko on mitä ilmeisemmin avauksessa torstaina joukkueen FA Cupin ottelussa Boreham Woodia vastaan. Mykolenko on kommentoinut rumasanaisesti ja tunteella Venäjää ja venäläispelaaja Artem Dzyubaa somessa.

”Hän pelaa huomenna. Tein sen päätöksen näistä ulkoisista tekijöistä huolimatta. Hänen tilanteestaan täytyy olla tietoinen, mutta hän aloittaa huomenna”, Lampard totesi seuran live-haastattelussa.