TILANNEHUONE

F1-aika-ajossa jättimäinen yllätys – Magnussen paalulle!

11.11.2022 22:12

F1-aika-ajossa jättimäinen yllätys – Magnussen paalulle!

Onni potki Kevin Magnussenia. ©AOP

Formula 1

Brasilian GP:n aika-ajossa koettiin jättiyllätys, kun Haas-tallin Kevin Magnussen ajoi paalupaikan. Ykköslähtöruutu on tanskalaiskuskin uran ensimmäinen.

Magnussenin paalupaikka lauantain sprintti-kisaan varmistui, kun Mercedeksen George Russellilta lähti auto käsistä ja jämähti hiekalle. Aika-ajon viimeistä jaksoa oli silloin reilut kahdeksan minuuttia jäljellä. Radalle tuli punaiset liput ja jakso keskeytyi. Samalla sade lisääntyi, eikä aika-ajoa voitu enää loppuminuuteilla kunnolla ajaa, kun jakso jatkui.

Aika-ajossa veti toiseksi Red Bullin mestarikuski Max Verstappen ja kolmanneksi aika-ajon Magnussenille ratkaissut George Russell.

”En tiedä mitä sanoa.  Minut laitettiin radalle juuri oikeaan aikaan. Paalu on uskomaton saavutus. Kiitos koko tiimille tästä ja koko mahdollisuudesta ajaa. En kyllä odottanut tätä aamulla”, Magnussen hymähti epäuskoisena F1-sarjan haastattelussa.

Myös Alfa Romeon Valtteri Bottaksella olisi selvästi ollut otettavaa Brasilian aika-ajossa. Bottaksen esitys oli kuitenkin totaalinen pannukakku. Suomalainen putosi jatkosta heti ensimmäisellä aika-ajojaksolla. Hän oli tuloslistalla vasta 18:s ja hävisi vielä tallikaverilleenkin. Zhou Guanyu oli yhden sijan Bottasta nopeampi.

Bottas kommentoi tiimiradiossa jakson jälkeen, että moka oli hänen. Aika-ajoon täytyi lähteä epävakaisen sään vuoksi välikelinrenkailla. Alfalla slicksit renkaat vaihdettiin alle liian myöhään, kun keli kuiveni ja Bottas oli päättämässä sitä asiaa.