TILANNEHUONE

F1-autoilla iso ongelma – Bottas kärsii erityisesti

08.03.2022 11:46

F1-autoilla iso ongelma – Bottas kärsii erityisesti

Alfa pomppii. Valtteri Bottaksen auto kaipaa kovasti lisätestejä.@AOP

Formula 1

F1-sarjan talvitestit jatkuvat loppuviikolla Bahrainissa. Testit ovat talleille todella tarpeelliset, koska tekniset muutokset ovat tälle kaudelle niin suuria ja haasteellisia. Alfa Romeon Valtteri Bottaksen testikierrokset jäivät minimiin pari viikkoa sitten Barcelonassa. Tallissa taistellaan erityisesti aerodynaamisen maaefektin kanssa, eli ilmavirtaukset eivät kulje suunnitellusti. Se aiheuttaa lopulta auton kovaa pomppimista vähänkin nopeammissa vauhdeissa. Alfa halusi alunperin suunnitella erittäin kevyen auton, mutta pomppiminen on pilannut tämän suunnitelman. Samalla suoritusvarmuus on heikennyt. Bottas on useaan otteeseen vakuuttanut lehdistölle, että asia pystytään vielä korjaamaan.

Mutta kauan siihen sitten menee. Pari kisaa vai puoli kautta? Alfa Romeo ei silti ole yksin ongelman kanssa. Lähes jokainen talli yrittää tällä hetkellä ratkoa, tai vähintään hioa, samaa ongelmaa.

F1-sarjan twitter sivustolla voi katsoa videon Charles Leclercin Ferrarin pomppivasta menosta. Kuljettaja sanoo pomppimisen aiheuttavan huonoa oloa ja se tuntuu toisaalta, kuin kovalta turbulenssilta lentokoneessa. F1:sten videossa se näyttää ehkä kuitenkin enemmän kuin vanhojen lastenvaunujen keikkuvalta menolta.