TILANNEHUONE

F1 kiinnostaa yhä enemmän Yhdysvalloissa

25.10.2022 18:15

F1 kiinnostaa yhä enemmän Yhdysvalloissa

Charles Leclerc ajoi kolmanneksi USA:n GP:ssä.©AOP

Formula 1

Yhdysvaltojen F1-viikonloppu Austinissa keräsi lehtereille ennätysyleisön. Yhteensä 440 000 katsojaa kävi kisapaikalla torstain ja sunnuntain välillä. Monet kuskit hämmästelivat ääneen sitä muutosta, jonka F1:set on kokenut Amerikan mantereella – ja erityisesti korona-ajan jälkeen.

”Uskomaton muutos siihen, kun olin täällä ensimmäistä kertaa 2018. Paljon enemmän väkeä kisapaikalla, paljon enemmän väkeä koko Austinissa. Ja paljon vaikeampaa päästä nyt paikasta toiseen kaupungissa”, Ferrarin Charles Leclerc totesi The Athleticille.

”Mutta se on hyvä merkki. USA:ssa osataan tehdä showta urheilun ympärille. On aina haaste pitää pinnalla urheilulajin todellinen DNA ja lisätä siihen päälle show. Tällä siinä on onnistuttu mielestäni todella hyvin”, Ferrari-kuski lisää.

Lehdistössä F1-kisalle antoi lisänäkuvyyttä monet julkkikset, jotka tepastelivat ympäri varikkoa, vaikka he eivät juuri haastatteluja myöntäneetkään. Toiset staroista olivat paikalla täysin työtehtävissä. Esimerkiksi näyttelijä Brad Pittin tiedettiin olevan paikalla hakemassa tuntumaa uuteen rooliinsa. Apple Studiot ratsastaa tuotannossaan aallon harjalla. Silläkin on nyt työn alla F1-aiheinen produktio.