TILANNEHUONE

F1-kuskit haluavat neuvotella Jeddan GP:n tulevaisuudesta

28.03.2022 15:32

F1-kuskit haluavat neuvotella Jeddan GP:n tulevaisuudesta

Lewis Hamilton olisi mielummin ajamatta Jeddassa.@AOP

Formula 1

F1-kuljettajat aikovat istua palaveriin F1:sten ja tallipäälikköiden kanssa Saudi-Arabian GP:n tulevaisuudesta ja sen pitämisestä kisakalenterissa. Ohjusisku viime perjantaina lähellä Jeddan rata-aluetta, herätti kuljettajat todellisuuteen alueen rauhantilanteesta. Saudiviranomaiset saivat megapitkässä palaverissä perjantaina vakuuteltua kaikki paikalla olleet F1-tahot siitä, että Jeddassa on täysin turvallista ajaa kilpaa, mutta kuljettajien mielestä tilanne pitää arvioida rauhallisesti ja asiallisesti vielä uudelleen nyt kisaviikonlopun jälkeen.

Monet kuljettajat, kuten Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton ovat ottaneet kantaa asiaan julkisesti. Varsinkin Vettelin mielestä formulat ovat kaksijakoisessa paikassa. Ihmisoikeusasiat ja rauhan puute rassaavat, mutta toisaalta laji voisi myös tehokkaasti edistää oikeanlaisia arvoja kisojen aikana. Vettel muistutti, että myös raha ratkaisee lajissa paljon. Vettel ei ollut kisapaikalla koronan vuoksi, mutta Hamilton sanoi odottaneensa vain, että kisaviikonloppu olisi ohi. Eikä syynä ollut kuulemma ainoastaan Mercedeksen heikko suorituskyky.

Ohjusiskun jälkeen monet kuskit olisivat olleet valmiita vaihtamaan maisemaa. Lähtö maasta kesken kisaviikonlopun, ei kuitenkaan olisi ehkä ollut mitenkään helppoa. Saudi-Arabialla on kymmenen vuoden sopimus sarjan kanssa ja he haluavat, että sopimusta kunnioitetaan. Siitä sopimuksesta on nyt ajettu vasta kaksi kisaa.