TILANNEHUONE

F1-kuskit puuttuvat nyt tiukasti traktorien käyttöön

10.10.2022 11:30

F1-kuskit puuttuvat nyt tiukasti traktorien käyttöön

Pierre Gaslyllä oli rankka kisa. Päälle lensi myös mainosplakaatti.©AOP

Formula 1

AlphaTaurin Pierre Gaslyn läheltä piti -kolaritilanne siivoustraktorin kanssa sateisella Suzukan radalla sunnuntain GP:ssä, on saanut kuskit takajaloilleen. Gasly oli tapauksesta hyvin järkyttynyt ja teki kantansa selväksi kaikissa antamissaan haastatteluissa. Hän ei silti itsekään ajanut kaikkien varovaisuussääntöjen mukaan tilanteessa. Hän sai kisatuomareilta aikasakon ja kaksi rangaistuspistettä.

Kisan jälkeen kuljettajien yhdistyksen GPDA:n puhemiehet George Russell ja Sebastian Vettel vaativat, että raskaan kaluston radalle tuloon on saatava järki. Russell totesi Motorsport.comille, että aiheesta puhuttiin kuljettajien kokouksessa jopa jo ennen Japanin osakilpailua, koska samanlaista toimintaa tapahtui myös edellisessä kilpailussa Singaporessa.

”Puhuimme asiasta hieman kuljettajien kokouksessa aiemmin viikolla, koska myös Singaporessa oli traktori radalla Yuki Tsunodan kolarin jälkeen ja turva-auton aikana”, Russell kertoi.

Kuskien mukaan jo Singaporessa kilpa-auto olisi voinut törmätä radalla traktoriin.

”Teimme selväksi kantamme. Emme halua enää ikinä sellaista tapahtuvan. Ja sitten käy niin, että viikkoa myöhemmin tulemme tänne ja petymme jälleen. Ja vielä tuntien tämän radan historian asiasta”, Russell viittaa Jules Bianchin järkyttävään traktorikolariin Japanissa 2014.

”Puhumme nyt FIA:n kanssa. Asia on aika suoraviivainen. Traktoreita ei saa olla radalla, ja jos niitä tarvitaan, kisa pitää sitä ennen keskeyttää punaisilla lipuilla.”