TILANNEHUONE

F1-pomolle ladataan jo paineita Ferrarilla

10.09.2022 15:58

F1-pomolle ladataan jo paineita Ferrarilla

Charles Leclerc on voittanut kolme GP:tä tällä kaudella.©AOP

Formula 1

Ferrarin tiimipäällikkö Mattia Binotton harteille on tullut hieman lisää paineita tällä viikolla, kun Ferrarin puheenjohtaja John Elkann antoi haastattelun italialaiselle La Gazzetta dello Sportille. Haastattelussa Elkann paljasti, että Ferrarilta odotetaan F1-mestaruutta 2026 mennessä.

”Uskomme suuresti Mattia Binottoon ja arvostamme kaikkea, mitä hän ja kaikki insinöörimme ovat tehneet. Silti on selvää, että työntekoa niin Maranellossa, varikolla, varikkomuurilla kuin auton ratissakin on parannettava. Meidän on jatkettava edistymistä, ja se koskee mekaniikkoja, insinöörejä, kuljettajia ja tietysti koko johtoryhmää, mukaan lukien tiimipäällikkö”. Elkann totesi Gazzettalle.

Ferrari on ollut mittavasti otsikoissa ja somevirnuilun kohteena outojen ja pettäneiden kisastrategioidensa ansiosta.

”Se näkyy ulospäin, että vielä on ollut paljon luotettavuus, ajo- ja strategiavirheitä. Binottoon luottaminen on kuitenkin ollut oikea valinta. Heidän ansiostaan olemme jälleen kilpailukykyisiä ja olemme voittaneet.”

”En silti ole vielä täysin tyytyväinen, koska uskon, että voimme vielä parantaa. Ensimmäinen tavoite oli olla kilpailukykyinen. Jos sitä ei ole, ei voi parantaa. Aina pitää työstää myös luotettavuutta.  Uskon, että ennen 2026 Ferrari voittaa jälleen valmistajien ja kuljettajien tittelit. Meillä on kaksi mahtavaa kuljettajaa. Varmasti vahvin kaksikko koko sarjassa.”

F1: Italian GP ajetaan sunnuntaina 11.9. kello 16.