TILANNEHUONE

Ferrari mokasi pahasti sadekisan – Bottas ajoi MM-pisteille

29.05.2022 19:02

Ferrari mokasi pahasti sadekisan – Bottas ajoi MM-pisteille

Red Bullin Sergio Perez voitti Monacon GP:n.@AOP

Formula 1

Monacon F1 GP:n voittoon ajoi tapahtumarikkaassa kisassa Red Bullin Sergio Perez. Toiseksi ruutulipulle tuli Ferrarin Carlos Sainz ja kolmanneksi Red Bullin Max Verstappen. Kisassa ei pystytty ajamaan kaikkia kierroksia, vaan se vedettiin läpi maksimiajan puitteissa.

”Unelmani kävi toteen. Kaikki unelmoivat voittavansa täällä. En tehnyt virhettä lopussa kuluneilla renkailla”, Perez iloitsi Viaplayn haastattelussa.

Kapean katuradan kisa ei ollut tällä kaudella tylsä. Sade puuttui peliin ja käsikirjoitti kaiken uusiksi. Koko startti siirtyi yli tunnilla rankkasateen vuoksi. Aloituksen siirtämisellä haluttiin vältää turhia vaaratilanteita. FIA antoi talleille lisäksi määräyksen, että kisaan lähdetään sadekelin renkailla.

Kun matkaan lopulta päästiin, se tapahtui lentävänä lähtönä. Pito oli kuitenkin heikkoa. Autot liukastelivat ja ajettavuus kärsi. Onnettomuuksilta ei kisassa vältytty. Monet autot keräsivät pusuja reunavalleilta. Haasin Mick Schumacher ajoi kierroksella 27 rajusti seinään ja auto katkesi kahtia. ”Olen kunnossa”, Schumacher kuiskasi tiimiradioon. Katso kolari tästä.

Radalle tuli turva-auto ja lopulta kisa keskeytettiin punaisilla lipuilla siksi aikaa, kun Haas-auton romut kerättiin radalta. Paha mälli oli Schumacherille jo toinen tällä kaudella. Haasilta Monacon kisa oli heikko suoritus. Kevin Magnussen oli keskeyttänyt kisan vain hetkeä ennen Schumacherin kolaria.

Myös Ferrari töpeksi urakalla. Paalupaikalta kilpailuun lähtenyt Ferrarin Charles Leclerc sai kisan ensimmäisillä kierroksilla vankan johdon, mutta sitten tallin taktiikka petti pahasti.

Leclerc haki kierroksella 20 välikelin renkaat ja tuli hakemaan kuivankelin renkaat vain kaksi kierrosta myöhemmin, ja lähes samaan aikaan kuin tallikaveri Sainz oli varikolla. Tilanteen vuoksi Leclerc joutui antautumaan Red Bullin Perezille, tallikaverilleen ja myös MM-sarjaa johtavalle Verstappenille. Vaikka loppukierroksilla kaikilta kuskeilta renkaat olivat aivan loppu ja ajettiin lähietäisyydellä jonossa, se ei auttanut monacolaiskuskia. Kukaan ei mokannut. Leclerc oli ruutulipulla katastrofaalisesti vasta neljäs.

Alfa Romeon Valtteri Bottas lähti kisaan sijalta 12. Kisatapahtumien myötä suomalainen nousi yllättäen MM-pisteille. Bottas oli kisan yhdeksäs.

Katso tulokset tästä.