TILANNEHUONE

Ferrari paalulle Vegasissa – Bottas onnistui

18.11.2023 11:09

Formula 1

Paljon hehkutettu, mutta jo Carlos Sainzin käsittämättömän rangaistuksen ja harjoitusyleisön ulospotkimisen myötä sensaatiokäryssä kylpevä Las Vegasin F1-GP-viikonloppu jatkui lauantaina aika-ajolla.

Ensimmäisen Las Vegasin F1-paalupaikan 40 vuoteen otti ylivoimaisesti ajanut Ferrarin Charles Leclerc. Sainz oli toinen ja jäi tallikaverilleen vain +0.044, mutta hän putoaa ihmeellisen rangaistuksensa myötä kymmenen lähtöruutua.

”Olen erittäin pahalla päällä eilisestä tuomiosta. En aio valehdella siitä. Olisi mahtavaa taistella voitosta kisassa. Nyt pitää yrittää nousta takaa”, Sainz sanoi sarjan haastattelussa aika-ajon jälkeen.

Kuten Singaporen kaduilla, myös Vegasin Stripillä Red Bull ei ollut vahvimmillaan. Max Verstappen ajoi kuitenkin kolmanneksi. Hän jäi kärjelle +0.378 sekuntia. Sergio Perez oli 12:s.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi ensimmäisen jakson seitsemänneksi. Hän ylitti kuitenkin kierroksen delta-ajan ja joutuu siitä vielä tuomariston eteen. Bottas oli toisella jaksolla 10:s ja pudotti samalla Mercedeksen Lewis Hamiltonin jatkosta. Q3:lla Bottas ajoi kahdeksanneksi. Hänen edestään lähtee Williamsin jenkkikuski Logan Sargeant. Molemmat nousevat yhden ruudun Sainzin rangaistuksen myötä.

Molemmat McLarenit karsiutuivat ensimmäisellä jaksolla. Aston Martinin Lance Stroll poimi jo harjoituksissa viiden lähtöruudun rangaistuksen tehtyään ohituksen keltaisten lippujen aikana.

Kylmärintama ohitti Vegasin ajoissa ja aika-ajo päästiin ajamaan peräti +15 lämpöasteen kelissä. Renkaiden pito kuitenkin vaihteli kovasti liukkaalla radalla aika-ajon aikana.

Tuloksia tästä.

Leclerc ajoi kauden viidennen paalunsa Las Vegasissa…