TILANNEHUONE

Ferrari paalupaikalle – Bottas kuudenteen ruutuun

19.03.2022 18:08

Ferrari paalupaikalle – Bottas kuudenteen ruutuun

Charles Leclerc ajoi paalulle Bahrainissa.@AOP

Formula 1

F1-kauden avaavan Bahrainin GP:n paalupaikan ajoi lauantain aika-ajossa Ferrarin Charles Leclerc. Monacolaisen kärkiaika oli 1.30,558. Toiseksi ajoi Red Bullin Max Verstappen +0.123 Leclercille jääneenä. Kolmas oli Ferrarin Carlos Sainz. Hän jäi tallikaverilleen+0.129, joten melkein nappasi toisen lähtöruudun hollantilaisen nenän edestä.

”Hyvältä tuntuu. Pari viime vuotta ovat olleet tallille vaikeita. Olemme nyt työskennelleet hyvin tiiminä. En ollut ihan tyytyväinen ajamiseeni, mutta tyytyväinen tähän tulokseen”, Leclerc totesi ViaSportin haastattelussa.

”Olimme varmoja, että Red Bull olisi nopeampi. Tämä oli yllätys.”

Mercedeksen Lewis Hamiltonin aika-ajo oli pettymys, varmasti ainakin kuskille itselleen. Hän lähtee kisaan ruuudusta viisi.

Alfa Romeon suomalaiskuski Valtteri Bottas ajoi loistavan aika-ajon. Bottas starttaa sunnuntain kisaan ruudusta kuusi eli ex-tallikaverinsa takaa. Bottas haastoi makeasti  aika-ajon aikana Hamiltonia heti jo ensimmäisessä sessiossa, jossa Bottas oli lopulta neljäs ja Hamilton viides. Toisen jakson lopulla Bottas oli jo putoamassa jatkossa, mutta pystyi viimeisellä kierroksella tykittämään Alfan vielä listan kymmenenneksi ja siten mukaan viimeiselle osiolle. Tallikaveri Zhou oli aika-ajon 15:s.

”Oli tosi hyvä aika-ajo. Tosi puhdas ja pystyin aina parantamaan. Tiimin puolesta olen ylpeä. Porukkaa ehkä vähän jännitti ennen aika-ajoa. Auton balanssiin olin tyytyväinen, oli hyvä ajaa. Red Bull ja Ferrari menee edellä, muita pystytään haastamaan. Eteenpäin tästä mennään, eikä taaksepäin”, Bottas totesi ViaSportin haastattelussa.

Aika-ajon suurin yllättäjä oli pitkän F1-tauon pitänyt ja Haasin rattiin viime viikolla istahtanut Kevin Magnussen. Tanskalainen puristi Haasin seitsemänneksi toisella jaksolla ja mukaan paalun ratkaisevaan osioon. Viimeinenkin sessio sujui hyvin. Magnussen lähtee kisaan seitsemännestä lähtöruudusta. Magnussenilla oli hieman ongelmia autossa. Toisella sessiolla hänelle ilmoitettiin radiossa, että ohjaustehostimen kanssa voi olla ongelmia ja pitää olla varovainen. Lopulta hän jäi radan ykkösmutkaan hydrauliikkaongelman vuoksi.