TILANNEHUONE

Ferrarin kulttuuri tekee paluuta – opit Schumacherilta

16.04.2022 13:05

Ferrarin kulttuuri tekee paluuta – opit Schumacherilta

Charles Leclerc on voittanut Ferrarilla jo kaksi kisaa tällä kaudella.@AOP

Formula 1

Ferrarilla menee pitkästä aikaa hyvin F1-sarjassa. Kolmen ensimmäisen kisan jälkeen talli on valmistajien sarjan ehdoton ykkönen. Tallia johtava Mattia Binotto myhäilee nyt. Vielä vähän aikaa sitten Binotto oli vastatuulessa.

Binotto mainitsee Bildin haastattelussa yhden pääsyyn, miksi hän tänä päivänä kestää rajua F1-arkea. Ferrari-pomo on ollut tallin toiminnassa mukana vuodesta 1995 ja hän on nähnyt lähietäisyydeltä Ferrarin nousun 2000-luvun vaihteen ympärillä. Se selvästi kiehtoo häntä yhä.

”Se oli fantastista aikaa ja olen ylpeä, että olin osa sitä. Opin silloin paljon Michael Schumacherilta. Nappasin häneltä mentaliteetin omaan tekemiseeni, sekä myös opit johtajuuteen”, Binotto paljastaa.

”En koskaan unohda niitä.”

Ferrari on myös kuljettajien MM-sarjan kärkinimi. Charles Leclerc on ykkösenä. Kolmantena on Ferrarin Carlos Sainz. Binotto muistuttaa, että kauaskantoinen menestys rakennetaan vain pitkällä aikavälillä.

“Isot projektit ottavat aikansa. Tämä matka on ollut pitkä ja sitä edetään yhä. Haluamme tuoda takaisin Ferrarin kulttuuriin tähän tiimiin. Ferrari on aina ollut mukana F1:ssä ja se on kaikkein menestyksekkäin talli”, Binotto muistuttaa.