TILANNEHUONE

Ferrarin mies paalulle – Red Bullit silti hyvissä asemissa

28.04.2023 17:39

Ferrarin mies paalulle – Red Bullit silti hyvissä asemissa

Charles Leclerc oli tyytyväinen, koska onnistui vihdoinkin.©AOP

Formula 1

F1-kauden neljäs aika-ajoajettiin Azerbaidzhanin Bakun katuradalla sunnuntain GP:hen uuden sprinttiviikonloppuaikataulun mukaisesti jo perjantai-iltapäivänä.

Paalupaikan vappuaaton osakilpailuun otti Ferrarin Charles Leclerc. Paalu Bakussa on monacolaiselle kolmas peräkkäinen Bakussa ja uran 19:s. Kauden ensimmäinen paalupaikka tuo balsamia heikon kauden tähän asti ajaneelle italialaistallille. Leclerc ajoi paalun aikaan 1.40,203.

Seuraavat sijat menivät Red Bulleille. Max Verstappen oli toinen ja Sergio Perez kolmas. Verstappen jäi kärjestä+0.188 ja Perez+0.292. Neljän parhaan joukkoon mahtui myös Ferrarin Carlos Sainz.

Mercedeksen Lewis Hamilton pinnisti sijalle viisi, mutta tallikaveri George Russell putosi sijalle 11. toisen aika-ajojakson päätteeksi tehtyään pienen ajovirheen mutkassa 16.

McLaren kuului päivän onnistujiin. Molemmat kuskit raivasivat tiensä kolmannelle jaksolle, jossa Lando Norris oli seitsemäs ja Oscar Piastri kymmenes. AlphaTaurin Yuki Tsunoda onnistui myös. Hän oli aika-ajon kahdeksas. Aston Martinin Fernando Alonso jäi perjantaina kuudenneksi.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi tällä kertaa mukaan toiselle aika-ajojaksolle oltuaan ensimmäisen jakson 14:s. Kolmanteen jaksoon vauhti ei enää riittänyt, vaan suomalainen oli lopulta 14:s. Bottas oli nyt vauhdikkaampi kuin tallikaverinsa Zhou Guanyu, joka oli päivän 16:s.

Haasin Kevin Magnussenilla oli koko päivän ongelmia autonsa polttoainepumpun kanssa ja lisäksi autossa oli sähkövikaa. Molemmat Haasit jäivät ensimmäiseen osioon. Nico Hülkenberg oli 17:s ja Magnussen sijan heikompi.

Alpha Taurin Nyck de Vriesin aika-ajo päättyi seinään, kun ensimmäistä jaksoa oli ajettu kymmenen minuuttia. Heti kun aika-ajo punaisten lippujen jälkeen jatkui, Alpinen Pierre Gasly mälläsi päin aitaa ja punaiset liehuivat jälleen. Nyt ajoaikaa jäi 7.32 minuuttia.

Alfa Romeon Zhou Guanyu puolestaan spinnasi radalla, mutta ei osunut mihinkään ja samoin kävi Ferrarin Carlos Sainzille. Mercedeksen Lewis Hamilton kävi myös hipomassa rataseinää ensimmäisellä jaksolla, mutta vain vähäisin vaurioin.