TILANNEHUONE

Ferrarista jättimäinen vastus Red Bullin F1-unelmalle

02.06.2022 18:08

Ferrarista jättimäinen vastus Red Bullin F1-unelmalle

Ferrarin Carlos Sainz pisti kampoihin Red Bull -kuskeille Monacossa.@AOP

Formula 1

Red Bull -kuski Sergio Perez voitti Monacon GP:n. Meksikolainen on ollut hyvässä vauhdissa muutenkin tällä kaudella. Meriittinä on toiset sijat Australiasta, Italiasta ja Espanjasta. Tallikaveri Max Verstappen johtaa kuitenkin MM-pistetilastoa 125 pisteellään. Perez on kolmantena ja vain 15 pinnaa häntä perässä. Tallissa unelmoidaan kevyesti jo mestaruudesta. Tallipäällikkö Christian Hornerille olisi ihan sama kumpi kuljettajista tittelin pokkaisi.

”Olisiko se Max vai Checo, ei sillä väliä. He ovat molemmat Red Bull -kuskeja ja molemmilla on samat mahdollisuudet. Kausi on tietysti erittäin pitkä ja sillä on ylä- ja alamäkensä. Mutta on kyllä hienoa, että molemmat kuskit ovat aivan terävimmässä sarjakärjessä”, Horner toteaa Motorsportille.

Horner on varma, että juuri jatkosopimuksen tallin kanssa tehnyt Perez pärjää jatkossakin hyvin.

”Hän on uransa kunnossa ja tekee hyvää työtä. Tämä ei ollut vain yksittäinen voitto. Me kaikki näimme hänet paalulla Jeddassakin. On hienoa meille, että hän on vedossa, mutta kuskien on meillä työskenneltävä yhdessä.”

Tallipäällikkö muistuttaa, että MM-kakkosena on Ferrarin Charles Leclerc. Ferrari on ollut koko alkukauden hyvässä vauhdissa.

”Ferrarilla oli nopeampi auto aika-ajossa. He ovat jättimäinen vastus ja meidän on työskenneltävä kollektiivisesti, jotta saamme molemmat kuskimme heidän edelleen.”

Horner odottaa, että Perez on nopea myös seuraavaksi ajettavassa Azerbaidzhanin GP:ssä.

”Hän on aina ollut nopea Monacossa ja erityisesti Azerbaidzhanissa.”