Ferrarit hyytyivät – Red Bullit kaksoisvoittoon

12.06.2022 15:42

Max Verstappen ajoi huoletta kisan voitton.@AOP

Max Verstappen ajoi Red Bullillaan ylivoimaiseen voittoon Azerbaidzhanin GP:ssä. Voitto on Verstappenin viides tällä kaudella. Samalla hollantilainen vankisti asemaansa MM-sarjan johdossa. Verstappenilla oli silti ongelmansa kisassa. Häntä kiellettiin käyttämästä DRS:ää kisan kymmenen viimeisen kierroksen aikana ja hän ajoikin sen jälkeen rauhallisesti loppukisan. Red Bullin huippupäivän varmisti kisassa toiseksi ajanut Sergio Perez, joka jäi tallikaverilleen +20.823. Hän nousi MM-sarjan kakkoseksi. Kolmanneksi kisassa veti Mercedeksen George Russell. Kolmas palkintopallisija oli britin kolmas tällä kaudella. Hän jäi kärjelle +45.995.

”Meillä oli autossa uskomaton vauhti tänään. Tietysti tuli  myös vähän onnea muiden keskeytysten vuoksi. Olen tyytyväinen auton tasapainoon”, Verstappen totesi F1-sarjan haastattelussa.

Mercedes-autot olivat ruutulipulla molemmat viiden parhaan joukossa, sillä Lewis Hamilton kuittasi kisan neljännen sijan. Mercedes-kuskit kärsivät koko viikonlopun auton kovasta pomppimisesta. Hamilton kertoi tiimiradioon tuntevansa selkäkipuja jo noin 30 kisakierroksen kohdalla. Kisan lopussa hän ei meinannut päästä autosta pois selkäkivun vuoksi ja toivoi, että muutoksia tulisi pian.

GP:n suurin järkytys oli Ferrarin Charles Leclercin keskeytys kärkipaikalta kierroksella 21. Leclercin Ferrarin moottori posahti. Keskeytys oli hänelle kauden toinen. Hetkeä aiemmin tallikaveri Carlos Sainz oli joutunut myös keskeyttämään teknisen vian vuoksi. Leclerc oli todella pettynyt keskeytyksiin. Hän vaati heti varikolla, että syyt pitää nyt tutkia todella tarkkaan.

Myös muutama muu Ferrarin moottorilla varustettu auto oli kisassa vaikeuksissa. Valtteri Bottaksen kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan pannari. Yhden kierroksen vauhtia ei löytynyt aika-ajossa ja eikä kilpailukykyistä kisavauhtia juuri nähty Alfa Romeolta GP:ssä. Suomalainen oli ruutulipulla 11 ja jäi ilman pisteitä. Tallikaveri Zhou Guanyu oli ajamassa kauden vahvinta kisaansa kymmenen parhaan joukossa, kun talli määräsi hänet ajamaan boksiin teknisen vian vuoksi kierroksella 24. Zhou ei meinannut uskoa korviaan saadessaan keskeytysmääräyksen. Lisäksi Haasin Kevin Magnussen joutui keskeyttämään tekniseen vikaan kierroksella 33.