TILANNEHUONE

Ferrarit kärjessä perjantain harjoituksissa

22.07.2022 19:11

Ferrarit kärjessä perjantain harjoituksissa

Charles Leclerc oli ensimmäisen harjoituksen nopein perjantaina.©AOP

Formula 1

Ranskan F1 GP-viikonloppu pyörähti perjantaina käyntiin vapailla harjoituksilla. Monet tallit käyttivät rata-aikaa päivityspakettien sisäänajoon ja testaamiseen. Tulikuumassa säässä myös renkailla oli roolinsa.

Ensimmäisen harjoituksen nopeimman ajan vei nimiinsä Ferrarin Charles Leclerc. Toisena oli Red Bullin Max Verstappen ja kolmantena Ferrarin Carlos Sainz. Espanjalaiskuskin viikonlopun haasteeksi koituu moottoriasiat. Moottorin osien vaihdon myötä Sainz saa kymmenen lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kisaan. Sainzin moottoriin vaihdettiin uusi elektroninen ohjausyksikkö. Jos autoon joudutaan vielä vaihtamaan lisää osia, putoaa kuski lähtöjoukon viimeiseksi.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton eivät ajaneet ensimmäisessä harjoituksessa. Bottaksen autolla harjoituksen veti läpi kokenut Robert Kubica, jonka sopnsorisuhteet ovat Alfa Romeon tallille tärkeitä. Lewis Hamilton antoi menopelinsä nuorten kuskien ohjelman mukaisesti Nyck De Vriesille. Kubica oli vasta harjoituksen 19:s ja De Vries yhdeksäs.

Toisessa harjoituksessa Ferrarit veivät Sainzin johdolla kaksi ensimmäistä sijaa. Red Bullin Verstappen oli kolmanneksi nopein. Valtteri Bottas oli harjoituksen 12:s ja Mercedeksen Hamilton viides.

Ranskan GP:n aika-ajo ajetaan lauantaina kello 17.00.