TILANNEHUONE

Ferrarit onnistuivat Monacossa – Bottas jättipettymys

28.05.2022 18:19

Ferrarit onnistuivat Monacossa – Bottas jättipettymys

Charles Leclerc onnistui kotikaduillaan aika-ajossa.@AOP

Formula 1

Monacon GP:n paalupaikalle ajoi lauantaina aika-ajossa kotikisassaan ajava Ferrarin Charles Leclerc. Hän vei paalun ajalla 1:11.376. Paalu on Leclercille kauden viides. Toisen lähtöruudun kuittasi tallikaveri Carlos Sainz ja kolmanneksi veti Red Bullin Sergio Perez.

Viimeinen aika-ajokierros oli dramaattinen. Perez ajoi ennen tunnelia aitaan ja Sainz osui häneen. Punaiset liput otettiin esiin. Pian mutkassa oli myös liikenneruuhka päällä.

”Tämä on todella erityistä minulle. Hyvin sujuva viikonloppu. Viimeinen kierrokseni ennen punaista lippua meni täydellisesti. Olin ihan limiitissä ja 0,4 sekuntia edellä. Auto yliohjasi hieman. Vaikka huomenna sataisi olemme kilpailukykyisiä”, Leclerc lupasi F1-varikkosuoran haastattelussa.

MM-sarjaa johtavan Max Verstappenin auto ei sovi Monacon katuradalle. Auto oli vaikea ajettava pidon puuttuessa. Verstappen oli kuitenkin aika-ajon neljäs.

Sebastian Vettel ajoi ensimmäistä kertaa Aston Martinin viimeiselle aika-ajojaksolle asti. Vettel startaa ruudusta yhdeksän.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen aika-ajo oli jättipettymys. Hän ei yltänyt kolmannelle aika-ajojaksolle, vaan kuittasi lähtöruudun 12.

Bottaksen aika-ajo alkoi jo heikosti. Hänen autoaan viilattiin pitkään tallissa ensimmäisen ajojakson aikana. Lopulta hän pääsi ajamaan ja pinnisti ensimmäisen jakson viimeiseksi jatkoon menijäksi eli sijalle 15. Alfa Romeon koko viikonloppu on ollut heikko. Ensimmäinen harjoitus perjantaina jäi Bottakselta myös lähes kokonaan väliin. Lisäksi tallikaveri Zhou putosi heti ensimmäisellä jaksolla. Punaiset liput pilasivat kiinalaisen nopean kierroksen. Zhoun lähtöruutu on viimeinen ruutu eli 20:s.

Ensimmäisellä jaksolla heiluivat siis myös punaiset liput, koska Alphataurin Yuki Tsunoda osui hieman rataseinään ja rikkoi vanteensa. Punaisia liehutettiin ehkä jopa liian helposti, koska tuhoa ei juuri syntynyt. Tsunoda lähtee ruudusta 11.

Katso tulokset tästä.