TILANNEHUONE

FIA antaa venäläisten ajaa sarjoissaan

02.03.2022 12:12

FIA antaa venäläisten ajaa sarjoissaan

Nikita Mazepin ei ole vielä kerännyt menestystä F1-radoilla.@AOP

Formula 1

Kansainvälinen autoliitto FIA piti tiistaina kokouksen, jossa se kävi läpi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja sen seurauksia. FIA päätti kokouksessaan, että venäläis- ja valkovenäläiskuljettajat saavat ajaa sen hallinnoimissa sarjoissa jatkossakin, mutta eivät oman kansallistunnuksiensa alla, vaan FIA:n lipun alla. FIA ei siis seurannut Olympiakomitean suositusta rajata ulos kaikki Venäjää ja Vako-Venäjää edustavat urheilijat. FIA kuitenkin tiedotti, että se tuomitsee kaikki sotatoimet ja vaatii rauhan pikaista palauttamista alueelle.

”Ajatuksemme ovat kaikkien Ukrainan sodassa kärsivien luona” FIA:n johtaja Mohammed Ben Sulayem sanoo.

F1-sarjassa FIA:n päätös tarkoittaa, että Nikita Mazepin ja Daniil Kvyat voivat jatkaa ajamista. Mazepinin Haas-talli tekee tosin päätöksensä kuskinsa kohtalosta erillisesti vielä tällä viikolla. Talli on jo vetänyt venäläisen Uralkalin sponsoritunnisteet pois näkyviltä. Mazepin toi Uralkalin tallin sponsoriksi aloittaessaan tallissa viime kaudella. Uralkalin omistaa Mazepinin isä, Dimitri Mazepin, joka on läheisissä väleissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Haas-talli ei ole toistaiseksi halunnut kommentoida kuskinsa tilannetta.

Suomen Autourheilun lajiliitto AKK tiedottaa, että se tukee Suomen Olympiakomitean ja Kansainvälisen Olympiakomitean suosituksia, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan kansainvälisestä urheilutoiminnasta. AKK on myös päättänyt, että Venäjän ja Valko-Venäjän lisenssinhaltijat – urheilijat sekä toimitsijat – suljetaan täysimääräisesti suomalaisista autourheilukilpailuista.