TILANNEHUONE

Fia ottaa vastaan hakemuksia F1-sarjaan

02.02.2023 17:35

Fia ottaa vastaan hakemuksia F1-sarjaan

F1-sarjaan haetaan uusia talleja.©AOP

Formula 1

Kansainvälinen autoliitto Fia tiedottaa käynnistävänsä hakuprosessin uusille talleille F1-sarjaan. Fia haluaa kartoittaa, voidaanko F1-sarjaa laajentaa nykyisestä kymmenestä tallista useampaan.

Fia sanoo painottavansa hakemuksissa hiilineutraliuutta 2030 mennessä ja kertomusta siitä, mitä hyvää talli toisi itse sarjaan. Lisäksi liitto syynää tarkasti teknisen ja taloudellisen osaamisen.

Uusia talleja voisi olla mukana sarjassa aikaisintaan vuonna 2025.

Fian presidentti Mohammed Ben Sulayem kommentoi jo vuoden alussa toivovansa sarjan laajenevan. Mukaan on tällä hetkellä vahvasti tyrkyllä jo ainakin yhdysvaltalaisen moottoripomon Michael Andrettin ja Cadillacin yhteinen tallihanke.

”F1:sten vetovoima on ennennäkemättömällä tasolla. Fia:ssa uskotaan, että olosuhteet ovat oikeat, jotta kiinnostuneet tahot, jotka täyttävät valintakriteerit, voivat osoittaa todellisen kiinnostuksensa osallistua sarjaan”, Suylayem toteaa tiedotteessa.

Sarjassa olevat F1-tallit eivät ole innoissaan laajenemisesta, varsinkin jos se vaikuttaa sarjassa talleille jaossa oleviin rahoihin.