TILANNEHUONE

Flames jäädyttää Kiprusoffin pelinumeron

18.07.2023 21:47

Flames jäädyttää Kiprusoffin pelinumeron

Miikka Kiprusoffin Calgaryn pelinumero 34 jäätyy ensi maaliskuussa.©AOP

NHL

Calgary Flames jäädyttää ikonisen suomalaismaalivahtinsa Mikka Kiprusoffin, 46, pelinumeron 34 ja nostaa sen hallinsa kattoon. Juhlallisuudet toimitetaan 2. maaliskuuta 2024.

Kiprusoff pelasi Calgaryssä yhteensä yhdeksän kautta ja pitää yhä seuran maalivahtien voittoennätystä nimissään 305 voitolla. Lisäksi hän torjui nollapelin 41 kertaa, joka sekin on yhä seuran ennätys.

Kiprusoff oli San Jose Sharksin viidennen kierroksen varaus vuoden 1995 varaustilaisuudessa. Hän pelasi myös Sharksissa kolmena kautena NHL-uransa alussa. Calgary hankki hänet maalilleen 2003. Yhteensä hän pelasi Calgaryssä lopulta 576 ottelua.

”Tämä merkitsee todella paljon. Tämä on varmaankin suurin kunnianosoitus mikä pelaaja voi saavuttaa.  Olen siitä erittäin iloinen ja ylpeä”, Kiprusoff totesi NHL:n haastattelussa.

Kiprusoffin pelinumero on neljäs jonka Calgary jäädyttää. Muita ovat Lanny McDonaldin numero yhdeksän, Jarome Iginlan numero 12 ja Mike Vernonin numero 30.

”Numeroni roikkuu noiden upeiden Flames-pelaajien joukossa ja erityisesti ystäväni ja legendaarisen Mike Vernonin vieressä. Se on todellinen kunnia.”