Fleury tiesi mitä teki – Maccellille taas syöttöpiste

31.10.2022 08:07

Marc-Andre Fleury onnistui Chicagoa vastaan.©AOP

Anaheim Ducks katkaisi peräti seitsemän ottelun tappioputkensa sunnuntaina Torontoa vastaan tuloksella 4-3. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla. Trevor Zegras iski kauden kuudennen osumansa Ryan Stromen osumasta parin minuutin jatkon jälkeen. Zegras valittiin ottelun ykköstähdeksi. Hän teki ottelun kolmannessa erässä myös Ducksin 2-3-kavennuksen.

Chicago Blackhawksin tappioputki venyi kolmeen ottelussa Minnesotaa vastaan. Voittaja ratkaistiin rangaistuslaukauksilla ja Wildin Frederik Gaudreau iski ratkaisevan maalin. Wildin maalilla torjui ex-blackhawk Marc-Andre Fleury, joka torjui Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen rankkarivedot. Voitto oli Wild-luotsi Dean Evansonin sadas voitto NHL:ssä. Fleury valotti ottelun jälkeen, että häntä auttoi rakkaritorjunnoissa se, että hän tunsi Toewsin ja Kanen tyylit ja temperamentit.

Myös Vegas Golden Knightsin ja Winnipeg Jetsin kohtaaminen venyi jatkoille. Jack Eichel ratkaisi ottelun Vegasille, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää seitsemän sekuntia. Ottelu päättyi lukemiin 2-1. Voitto oli Vegasille neljäs peräkkäinen.

NY Rangers otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Arizona Coyotesin tämän uudessa kotikehdossa Tempessä. Rangers voitti ottelun 3-2. Tappio on Coyotesin toinen 5000 katsojan yliopistoareenallaan. Kojootit hävisi siellä myös perjantaina jatkoajalla Winnipegille. Ottelun ratkaisi Rangersille Mika Zibanejad kolmannessa erässä ja ylivoimalla. Osuma on ruotsalaisen kauden kuudes ja viides ylivoimalla. Illan ainoa suomalaispistemies oli Mattias Maccelli, joka oli syöttämässä Coyotesin 1-1-tasoitusta. Sen viimeisteli Lawson Crouse ylivoimalla toisen erän alussa. Syöttöpinna on Maccellin kauden neljäs.