Florida ja Carolina eivät onnistuneet katkaisuissa

28.04.2024 06:09

Florida Panthers ei pystynyt puhtaaseen voittosarjaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Tampa Bayta vastaan. Lauantain neljännessä ottelussa Tampa otti vahvan alun ja voitti lopulta maalein 6–3. Se rimpuilee vielä siis ainakin ottelun verran.

Matsin alkuun Tampan Steven Stamkos teki ylivoimamaalin ja Brandon Hagel alivoimamaalin. Lisäksi Brayden Point iski vielä 3–0:n ennen ensimmäistä taukoa. Toiseen erään Florida terästäytyi. Carter Verhaeghe iski erän alussa ja maalit nähtiin  Sam Reinhartilta ja myös Oliver Ekman-Larssonilta. Kakkossyöttöjä jakelivat Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Lisäksi erässä iski Tampan Hagel uudelleen. Kolmannessa erässä  Stamkos teki illan toisen ja pudotuspelien viidennen maalinsa. Loppunumerot niittasi isäntien Nicholas Paul ylivoimalla.

”Olimme hieman hitaita. Ja sitten meillä oli pieniä ongelmia erikoistilanteiden kanssa. Jäähyaitiosta on hyvä pysyä poissa”, Floridan valmentaja Paul Maurice totesi lehdistölle ottelun jälkeen.

Myös Carolina taipui NY Islandersille lauantaina vierasjäällä. Neljäs kohtaaminen ratkesi vasta toisella jatkoajalla Mathew Barzalin osumaan. Ottelu päättyi lukemiin 3–2 (0–1,1–0,1–1,1–0).

Canesin Seth Jarvis teki ottelun avausmaalin avauserässä. Barzal oli paikoilla myös varsinaisella peliajalla. Hän tälläsi toisessa erässä 1–1-tasoituksen. Kolmannessa erässä tuli kaksi ylivoimamaalia. Jean-Gabriel Pageau onnistui Islandersille ja Canesin Stefan Noesen tasoitti 2–2:een. Osumaa syötti Teuvo Teräväinen, jolle syöttöpinna oli pudotuspelien toinen.

Laukauksia ottelussa riitti. Frederik Andersen torjui Canesin maalilla 33 kertaa. Semjon Varlamov torjui perät 42 kiekkoa.

Olimme valmiita tähän otteluun. Jätkät olivat päättäväisiä ja löysivät tavan taistella. Tämä oli tiimityötä”, Islanders-koutsi Patrick Roy kehui lehdistölle.

Sarja on katkolla Canesille kuitenkin jälleen tiistaina Raleighissa.