Florida jatkoon – Barkov ja Mikkola maalimiehinä

30.04.2024 06:27

Florida Panthers hoiteli pudotuspelien ensimmäisen kierroksen Tampa Bay Lightningia vastaan viidessä ottelussa. Panthersin Aleksander Barkov auttoi joukkuettaan kahdella ja Niko Mikkola yhdellä maalilla. Ottelu päättyi lukemiin 6–1 (0–0,2–1,4–0) ja sarja 4–1.

Ratkaisuottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä Florida teki kaksi ensimmäistä maalia. Ensin Carter Verhaeghe vetäisi 1–0:n Barkovin ja Mikkolan syötöistä, kun erää oli pelattu vain 45 sekuntia. Erän puolivälin jälkeen Barkov iski näyttävästi alivoimalla 2–0:aan. Kahden maalin ilta oli Barkovin ensimmäinen pudotuspeleissä.

Päätöserässä Florida järjesti neljän maalin shown. Ensin erän puolivälissä Barkov teki sarjan toisen maalinsa Matthew Tkachukin ja Verhaeghen siivittämänä. Sitten osuivat Evan Rodrigues, sekä Verhaeghe uudelleen vetämällä kiekon tyhjiin. Lisäksi Mikkola teki pudotuspelien ensimmäisen maalinsa järjestämällä kiekon uudelleen tyhjiin tarkalla vedolla erän lopulla. Osumassa auttoivat Anton Lundell ja Eetu Luostarinen.

Lightningin ainoan välähdyksen esitti Victor Hedman toisessa erässä.

Sergei Bobrovsky torjui maalillaan 31 kertaa ja Andrei Vasilevsky pysäytti 33 kiekkoa. Kaikkia maaleja ei ottelussa hyväksytty.

”Avauserä oli aika tiukka, mutta sitten tuli pari maalia ja Bob antoi meille mahdollisuuden voittaa. Kolmas erä oli aika vahva suoritus. Tässä joukkueessa ei ole väliä kuka maalit tekee, mutta onhan se hauskaa tehdä maaleja. Iso voitto tuli tänään”, Barkov totesi hallihaastattelussa.

Tampa putosi ensimmäisellä kierroksella toisena kautena peräkkäin kolmen finaalivuotensa jälkeen. Tampa voitti Stanley Cupin 202o j 2021. Florida yrittää vahvasti pistää viime vuotista paremmaksi. Se jäi finaalissa Vegas Golden Knightsin jalkoihin.