Florida jatkoon – vastaan seuraavaksi Carolina

13.05.2023 06:55

Nick Cousins ratkaisi sarjan Floridalle pudotuspelien toisella maalillaan.©AOP

Florida Panthers voitti Toronto Maple Leafsin neljännen kerran toisen pudotuspelikierroksen viidennessä ottelussa jatkoajalla maalein 3–2 (2-0,0-1,0-1,1-0). Voitollaan Florida katkaisi sarjan ja eteni idän konferenssifinaaleihin Carolina Hurricanesia vastaan. Florida pelaa konferenssifinaalissa ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996.

Ratkaisuottelussa Florida teki varsinaisen peliajan maalinsa ensimmäisessä erässä. Aaron Ekblad onnistui ylivoimalla erän alussa ja Carter Verhaeghe erän lopulla. Ratkaisun iski Nick Cousins reilun 15 jatkominuutin jälkeen.

Torontolta osuivat Morgan Rielly toisen erän kavennuksellaan ja William Nylander tasoitti ottelun 2–2:een kolmannen erän loppupuolella.

Suomalaiset eivät nousseet tehoille. Aleksander Barkov laukoi kahdesti ja Anton Lundell neljästi.

Sergei Bobrovsky torjui maalillaan lopulta 51 kertaa. Toronton Joseph Woll pysäytti 41 kiekkoa.

Florida on tähän mennessä voittanut kevään pudotuspeleissä ottelusarjan Boston Bruinsia vastaan 4–3 ja Toronton 4–1.

Floridan Matthew Tkachuk on nimetty myös NHL:n Hart Trophy finalistiksi eli ehdokkaaksi arvokkaimmaksi pelaajaksi. Muut ehdokkaat ovat Oilersin Connor McDavid ja Boston Bruinsin David Pastrnak.