Florida juhli jatkoilla – Teräväinen ja Barkov maalinteossa

17.02.2022 07:17

Floridan kapteeni Aleksander Barkov onnistui maalinteossa Carolinaa vastaan.@AOP

Raleighissa pelattiin melkoisen taiteellinen NHL-trilleri Carolinan ja Floridan välillä. Voitto merkittin Floridalle jatkoajalla maalein 3-2.

Teuvo Teräväinen onnistui Jacob Slavinin ja Sebastian Ahon syötöstä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä onnistui vain Aleksander Barkov tasoituksessaan 1-1:een. Barkov taituroi hienosti kikkaillen kiekon Carolina-pakki Brady Skjein ohi ja maalivahti Fredrik Andersenin selän taakse maaliin. Erän loppupuolella Panthersin puolustaja Lucas Carlsson auttoi maalivahti Sergei Bobrovskya tekemällä aivan käsittämättömän torjunnan. Puolustaja liukui maalivahdin selän takaa maalivahdin alueelle aivan viime hetkellä ja sai sitten pysäytettyä kiekon mailallaan.

Kun ottelun viimeinen peliminuutti alkoi, Carolina johti 2-1, mutta 11 sekuntia myöhemmin Sam Reinhard tasoitti pelin 2-2:een. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 16 sekuntia, kun Barkov ja Jonathan Huberdeau syöttelivät irti päässeelle Aaron Ekbladille, joka viimeisteli ottelun ratkaisevan osuman.  Matsi oli vasta Floridan toinen helmikuussa. Joukkue johtaa itäistä konferenssia.