Florida jyrää taas – Lundellilla tosi tehokas ilta

06.03.2022 08:24

Suomalaisrookie Matias Maccelli onnistui maalin teossa uransa toisessa NHL-matsissa.@AOP

NHL:ssä erityisesti nuoret suomalaislahjakkuudet näyttivät taitojaan, mutta myös Bostonin Erik Haula oli jälleen tehokas. Ja Joonas Donskoikin veti kauden toisen osumansa.

NUORISOTAIDETTA. Anton Lundell iski kaksi maalia ja Aleksander Barkov syötti kolme, kun Florida voitti Detroit Red Wingsin peräti 6-2. Kolmen kotitappion jälkeen Florida on jälleen löytänyt kotivireensä. Lundell oli illan tehokkain maalintekijä ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Monen maalin taidepläjäysottelu oli Lundellin kauden kolmas. Nyt hän onnistui ensimmäisen erän lopulla nostamaan kiekon maalin kulmalta maalivahti Thomas Greissin olan yli ja hanskan ohi maalin. Toinen maali melkein toisto ensimmäisestä paitsi, että Detroit oli vaihtanut maalivahdin Alex Nedeljkoviciin. Lundellin tehot näyttävät 14+24. Lundell, 20, on vahvasti mukana taistelussa Vuoden tulokkaan -tittelistä. Barkov syötti ensimmäisessä erässä Mason Marchmentin 1-0-osuman, Anthony Duclairin 2-1-ylivoimaosuman ja toisessa erässä Lucas Carlssonin 5-1-osuman. Barkov on joukkueensa pistepörssin kakkonen 52 pinnallaan. Ykkösijaa pitelee yksinoikeutetusti Jonathan Huberdeau 76 pisteellään.

LOPPUUN ASTI. Bostonin Erik Haula iski tärkeän 2-2-tasoituksen Bruinsin koitoksessa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Boston nappasi makean vierasvoiton rankkareilla maalein 5-4. Haula on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa tehopisteitä. Tehosaldo on 8+17. Myös Columbuksen hyökääjä Patrik Laine oli tikissä. Hän syötti ottelussa ensin Gustav Nyqvistin 1-1-tasoituksen ensimmäisessä erässä ja sitten Jacub Voracekin käsittämättömän 4-4-ylivoimatasoituksen kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Bostonin maalivahti Jeremy Sawayman veti pidemmän tikun voittomaaleilla. David Pastrnakin laukaus meni ainoana Elvis Merzlikinsin selän taakse ja ratkaisi koitoksen. Boston on voittanut kahdeksasta seitsemän.

KAKKONEN. Joonas Donskoi iski kauden toisen osumansa ottelussa Washingtonia vastaan. Donskoin maali kavensi ottelun 1-2:een. Washington voitti kotonaan kuitenkin 5-2. Illan tehokkain oli kaikkien tällä hetkellä poliittisesti vihaama venäläisstara Alex Ovetchkin tehoilla 1+2.

JA ENSIMMÄINEN. Phoenix Coyotesin nuori suomalaishyökkääjä Matias Maccelli, 21, avasi NHL-maalitilinsä maali-iloittelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Coyotes voitti kotonaan peräti 8-5. Maccellin 3-1-osuma tuli toisessa erässä ja sen syöttivät Phil Kessel ja Shayne Gostisbehere. Maccelli on pelannut kautta AHL:ssä. Ottelu Senatorsia vastaan oli hänelle uran toinen NHL-matsi. Hänet nostettiin NHL-jäille viime tiistaina ja hän pelasi lähes 15 minuuttia jo perjantaina Coyotesin voittaessa Coloradon 2-1. Lauantain ottelun kojoottitähti oli kuitenkin Nick Schmaltz, joka teki kaksi maalia ja syötti peräti viisi. Seitsemän tehopistettä samassa ottelussa on uusi Coyotes-ennätys. Coyotes on viidestä viimeisestä voittanut kolme.

LOPUKSI. Maalinteossa onnistui lauantaina jälleen myös Montrealin Artturi Lehkonen. Hän teki 4-2-alivoimaosuman kolmannessa erässä. Montreal voitti Edmonton Oilersin vieraissa 5-2. Mikael Granlund osui Predatorsille ottelussa San Josea vastaan Kaliforniassa. Granlund vastasi 8-0-osumasta ja numerot olivat myös ottelun käsittämättömät loppulukemat.