Florida nujersi Coloradon – Barkov syötti neljä maalia

07.01.2024 07:11

Florida Panthersin Aleksander Barkov pelasi uransa 700 NHL-ottelun lauantaina Coloradossa. Hän syötti ottelussa neljä maalia. Coloradon Mikko Rantanen taiteili kaksi syöttöä, mutta lopulta Avalanche taipui Panthersin käsittelyssä peräti maalein 8–4 (3–0,1–3,4–1). Varsinkin  kolmas erä teki selvää Avalanchesta.

Floridan Sam Reinhart teki ottelussa uransa seitsemännen hattutempun. Hän onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti ja viimeisteli temppunsa kolmannessa. Kaikkia osuma oli syöttämässä Barkov, jolla on tilillään nyt 32 syöttöä tällä kaudella. Barkov syötti lisäksi Oliver Ekman-Larssonin 4–3-johtomaalin.

Panttererille osuivat myös Carter Verhaeghe ottelun 1–0-avausosumassa, Kevin Stenlund 6–4, Matthew Tkachuk 7–4 ja Verhaeghe uudelleen laittamalla kiekon lopussa tyhjiin.

Colorado veti vahvan toisen erän. Cale Makar teki 1–3-kavennuksen vain 21 sekunnin pelin jälkeen. Josh Manson onnistui siitä puolen minuutin päästä 2–3-kavennuksessa ja Valeri Nitshuskin tasoitti pelin 3–3 ennen kuin viisi minuuttia oli pelattu. Kolmannen erän alussa Jonathan Drouin tasoitti Coloradolle vielä 4–4:ään. Rantanen auttoi syötöillään Makaria ja Nisthuskinia.

Tappio katkaisi Coloradon neljän ottelun voittoputken. Seitsemän oli selvästi iso numero Floridalle Coloradossa. Panthersin voittoputkikin on nyt seitsemän ottelun pituinen.