Carolina jo ahdingossa – Barkov loukkaantui

23.05.2023 06:34

Florida Panthers otti jo kolmannen voittonsa ECF:n sarjassaan.©AOP

Florida Panthers jatkoi kotihallissaan siitä, mihin vieraissa jäi. Florida teki idän kolmannessa konferenssifinaaliottelussa sen ainoan osuman ja purjehti sillä kolmanteen voittoonsa sarjassa 1–0(0-0,1-0,0-0).

Floridalle onnistui toisen erän puolivälissä Sam Reinhart ylivoimalla Matthew Tkachukin ja Sam Bennett Carolinan Brady Skjein jäähyn aikana.

Florida menetti pelistä kapteeninsa Aleksander Barkovin ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa. Barkov loukkaantui taklaustilanteessa ja peliaikaa hänelle ehti kertyä vain 3.51 minuuttia. Hänen paikkansa Anthony Duclairin ja Carter Verhaeghen ketjun sentterinä otti Eetu Luostarinen.

Seura ilmoittaa, että Barkovilla on alavartalovamma, eikä ole varmaa pystyykö hän pelaamaan seuraavassa kohtaamisessa torstain vastaisena yönä.

Florida hiillosti urakalla Canesin tähtihyökkääjä Sebastian Ahoa koko matsin ajan. Ratko Gudas jopa kaatoi Ahon kiekottomana toisen erän puolivälissä, mutta siitä pilli ei soinut. Se soi puolestaan Aholle, kun tämä hiiltyi huitomaan Gustav Forslingia. Aho laukoi ottelussa viidesti, mutta Sergei Bobrovskin torjuntavire oli kohdillaan. Hän torjui huikeassa nollapelissään lopulta 32 kiekkoa.

Canesin maalilla Freddy Andersen torjui 16 kertaa.

Carolinan valmennusjohto oli tehnyt muutamia muutoksia ketjuihin. Kakkosketjussa pelasivat Mackenzie MacEachern, Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen.

Carolina on nyt selkä seinää vasten. Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla Panthersille torstain vastaisena yönä Floridassa.