Florida suli – Washington rynni voittoon

04.05.2022 06:30

Aleksander Barkov jäi ilman tehoja ensimmäisessä playoff-ottelussa.@AOP

Florida Panthers johti ensimmäistä pudotuspeliottelua Washington Capitalsia vastaan aina kolmannen erän puoliväliin asti, mutta sitten tapahtui jotain? Washington vei voiton 4-2 lukemin NHL:n runkosarjavoittaja Floridan hyppysistä tämän kotihallissa Sunrisessa.

Kolmannen erän alkaessa Floridalla oli vielä 2-1-johtoasema. Sitten Washington iski kolmesti. Erän kahdeksannen peliminuutin jälkeen Jevgeni Kuznetsov tasoitti ottelun 2-2:een Alex Ovetshkinin syötöstä ja muutaman minuutin päästä TJ Oshie veti Capitalsin 3-2-johtomaalin. Lars Eller veti kiekon vielä tyhjiin viimeisellä peliminuutilla.

Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau olivat suuressa roolissa, kun Florida haki ottelun lopussa vielä kiivaasti tasoitusta onnistumatta. Muutenkin kaksikko pelasi 25 vaihtoa ja yli 20 peliminuuttia mieheen. Eniten hyökkääjistä.

Tehoja supermiehille ei merkitty. Floridan kaksi maalia viimeistelivät Sam Bennett ja Claude Giroux. Floridan Sergei Bobrovsky teki ottelussa 34 torjuntaa ja sillä tuli paikka ottelun tähdistössä. Virkaveli Vitek Vanecek torjui 30 kertaa.

”Tämä on vaikeaa. Meillä ei ole ollut paljoa kovia otteluita emmekä käsitelleet tätä erityisen hyvin. Tämä avasi silmät. Nyt pelataan playoff-kiekkoa”, Floridan päävalmentaja Andrew Brunette sanoi Twitterissä.