Florida vaikeuksissa – Washington hoiti homman

08.05.2022 08:02

Ilja Samsonovin torjunnat vakuuttivat yleisön Washingtonissa. @AOP

Washington Capitals oli liian kova vastus Floridalle D.C:ssä. Washington vei ottelun peräti murskalukemin 6-1. Alex Ovetchkin teki tehot 1+1. Hän syötti T.J. Oshien tekemän Washingtonin yv-avausmaalin ja veti itsekin ylivoimaosuman kolmannessa erässä. Joukkueelta onnistuivat myös Marcus Johansson, Trevor van Riemsdyk, John Carlson ja Garnet Hathaway, joka veti kiekon vielä lopuksi tyhjiin. Floridan ainoan teki aivan ottelun alussa Jonathan Huberdeau. Floridan maalilla Sergei Bobrovsky teki 25 torjuntaa.

Florida otti ottelussa seitsemän jäähyä. Joukkue ei myöskään ole onnistunut odotetusti erikoistilanteilla. Lisäksi Washington vaihtoi maalivahtia. Vitek Vanecek teki tilaa Ilja Samsonoville, joka torjui ilmiömäisesti ja sai työhönsä lisäbuustia kotiyleisön ”Sammy!”, huudoista. Hän teki 29 torjuntaa ja pysäytti muun muassa erään Aleksander Barkovin yritykset totaalisesti.

”Hän pelasi hyvin, mutta me emme päässeet hänen eteensä tarpeeksi. Yleensä teemme maaleja sillä alueella”, Floridan valmentaja Andrew Brunette totesi lehdistölle Samsonovista.

Ottelusarja Washingtonille 2-0.

MUUTA: Colorado jatkoi dominointiaan Nashvilleä vastaan vieraskentällä. Colorado voitti sarjan kolmannen ottelun peräti 7-3. Gabriel Landeskog oli illan ykköstähti tehoilla 2+2. Nazem Kadri ja Devon Toews tekivät tehot 1+1. Artturi Lehkonen, Nathan MacKinnon ja  Valeri Nichushkin onnistuivat myös. Mikko Rantanen syötti Coloradolle kaksi. Predatorsin Eeli Tolvanen teki 2-2-tasoituksen ja Mikael Granlund keräsi yhden syöttöpinnan. Juuse Saros oli yhä sivussa Preds maalilta. Coloradon luottovahti Darcy Kuemper loukkaantui ottelun ensimmäisessä erässä. Hänellä osui maila silmään. Tilalle luisteli Pavel Francouz, joka pärjäsi 18 torjunnalla. Ottelusarja Coloradolle jo 3-0.

Pittsburgh Penguins voitti NY Rangersin kotonaan maalein 7-4. Rangersin Kaapo Kakko onnistui maalinteossa. Ottelusarjaa johtaa Penguins 2-1.

Dallas Stars voitti kotonaan Calgary Flamesin 4-2. Tähdistöön valittu Miro Heiskanen syötti ottelussa kaksi osumaa. Jani Hakanpää syötti Roope Hintzin tyhjiin vetämän maalin ottelun lopussa. Dallas johtaa ottelusarjaa 2-1.