Florida venytti sarjaa – Barkov ja Luostarinen osuivat

29.04.2023 06:46

Aleksander Barkov onnistui vihdoin maalinteossa pudotuspeleissä.©AOP

Florida Panthers venytti ottelusarjansa Bostonia vastaan yllättäen aina seitsemänteen otteluun asti. Florida onnistui ihmeessä voitettuaan kuudennen ottelun Boston Bruinsia vastaan kotiyleisönsä edessä peräti maalein 7–5 (2-1,1-1,4-3).

Aleksander Barkov teki ottelussa upeasti pudotuspelien ensimmäisen maalinsa toisen erän puolivälissä. Se tuli Anthony Duclairin ja Carter Verhaeghen syötöistä. Osuma vei Floridan 3–2-johtoon. Vaisuja playoffseja pelaavan Barkovin tehot olivat ottelussa lopulta 1+1, kun hän myös syötti ensimmäisessä erässä ottelun avausmaalin tehneen Brandon Montourin ylivoimaosuman. Syöttöpinna oli Barkovin pudotuspelien neljäs. Barkov ahkeroi ottelussa yli 22 minuuttia.

Ottelun viimeinen erä oli jälleen Floridan tapojen mukaan maalirikas. Se varmisti voiton kuitenkin vasta viimeisen kymmenen minuutin kolmella maalillaan. Matthew Tkachuk tasoitti ottelun ensin 5–5:een ylivoimalla Anton Lundellin ja Gustav Forslingin syötöistä.

Sitten Eetu Luostarinen teki pudotuspelien toisen osumansa Brandon Montourin avustamana. Luostarinen teki 6-5-voitto-osuman napattuaan kiekon siniviivalta ja vedettyään sen rauhallisesti Bruinsin Linus Ullmarkin vartioimaan maaliin. Tehopiste oli Luostarisen toinen ottelussa. Hän myös syötti yhdessä Lundellin kanssa kolmannen erän alkupuolella Zac Dalpen tekemän 4–4-tasoitusosuman. Ottelun loppulukemat varmisti Sam Bennett laittamalla kiekon tyhjiin.

Ottelussa Barkov, Luostarinen ja Lundell keräsivät kaikki kaksi tehopinnaa.

Florida pääsee yrittämään sensaatiota ja Bostonin pudottamista jatkosta, kun se kohtaa Bruinsin ratkaisuottelussa vappuaattona Bostonin aikaa seitsemännessä yhteenotossa.

Jep. Joillain vielä riittää energiaa pomppia….