Florida voittoon Bobrovskyn huippupelillä

09.06.2024 06:50

Aleksander Barkov syötti kaksi ja Eetu Luostarinen teki maaliin tyhjiin Florida Panthersin kohdatessa Stanley Cupin finaaleissa Edmonton Oilersin ensimmäisen kerran. Florida voitti finaalisarjan avausottelun kotihallissaan peräti maalein 3–0 (1–0,1–0,1–0).

Ottelussa oli kuitenkin vain yksi tähti – Floridan maalivahti Sergei Bobrovsky, joka taiteili 32 torjuntaa ja pelasi tahdonvoimallaan nollapelin. Bobrovsky torjui ottelussa puoliminuuttia jopa ilman mailaansa, kun se rikkoutui pelin tiimellyksessä. Bobrovsky sai Oilersin hyökkäyksen epätoivon partaalle käsittämättömillä taiteiluillaan. Nollapeli oli Bobrovskylle toinen tämän kevään pudotuspeleissä.

Ottelun avausmaalin teki ensimmäisen erän neljännellä minuutilla Carter Verhaeghe Barkovin ja Sam Reinhartin syötöstä. Osuma oli Verhaeghelle pudotuspelien kymmenes. Seuraava osuma tuli toisen erän kolmannella minuutilla Evan Rodriguesin mailasta. Nyt syöttäjinä olivat Sam Bennett ja Brandon Montour. Viimeisen niitin iski Luostarinen tyhjään maaliin viisi sekuntia ennen ottelun päätöstä. Syötön osumaa varten lähetti Barkov.

Barkovin pudotuspelien tehosaldo näyttää 6+13. Eetu Luostarinen on viimeistellyt kevään peleissä tehot 2+5. Anton Lundell pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia ja Niko Mikkola puolusti melkein 17 minuuttia.

Florida johtaa seurahistorian ensimmäistä kertaa Stanley Cupin finaalisarjaa.

”Joo, mutta tämä tulee olemaan pitkä sarja. Nyt nollaamme tilanteen, otamme fokusta ja valmistaudumme seuraavaan taistoon”, Bobrovsky totesi lehdistölle.

Oilersin tähtikapteeni Connor McDavid laukoi kuudesti maaliakohden, mutta onnistumatta. Stuart Skinner pysäytti Oilers-maalilla lopulta 15 kiekkoa.