Floridalla ei suju, mutta Luostarinen teki maalin

20.05.2022 07:02

Eetu Luostarinen teki Floridan ainoan osuman torstaina.@AOP

Florida Panthersin urakka Tampa Bayta vastaan pudotuspelien toisella kierroksella ei suju toiveiden mukaan. Torstaina Florida taipui Tampalle jo toisen kerran. Tampa vei ottelussa voiton maalein 2-1.

Tampan ylivoimapelaaminen oli isossa roolissa. Joukkue käytti mahdollisuutensa heti ensimmäisessä erässä siirtymällä johtoon Corey Perryn ylivoimaosumalla. Panthersin Eetu Luostarinen tasoitti numerot 1-1:een aivan toisen erän lopulla. Osuma on pelaajan ensimmäinen pudotuspeleissä. Kolmatta erää pelattiin aina viimeiselle minuutille asti ja ottelu näytti jo jatkuvan jatkoajalle, mutta neljä sekuntia ennen pelikellon pärinää Ross Colton iski voittomaalin Tampalle. Panthersin Sergeri Bobrovsky teki Floridan maalilla 26 torjuntaa. Aleksander Barkov ahersi kentällä lähes 23 minuuttia. Saman teki Claude Giroux.

”Nyt on alettava töihin ja löydettävä tavat voittaa näitä pelejä”, Panthers-koutsi Andrew Brunette totesi Twitterissä.

Ottelupari Tampalle 2-0.

MUUTA: St.Louis Blues tasoitti sarjan Colorado Avalanchea vastaan 1-1:een. Blues voitti toisen ottelun maalein 4-1. David Perron teki Bluesille kaksi maalia. Niko Mikkola puolusti Bluesille 15 minuuttia ja Jordan Binnington taiteili 30 torjuntaa. Avalanchen ainoasta vastasi Gabriel Landeskog Mikko Rantasen syötöstä. Rantanen tahkoi pelissä yli 21 minuuttia ja Artturi Lehkonen reilut 18.

NHL  on julkistanut vuoden valmentaja ehdokkaat. Mukana ovat lopulta NY Rangersin Gerard Gallant, Florida Panthersin Andrew Brunette ja Calgary Flamesin Daryl Sutter. Viime vuonna Jack Adams -palkinnon voitti Carolina Hurricanesin Rod Brind’Amour.