Floridalle karu alku – Barkov kuitenkin tehoille

07.05.2024 06:26

Boston Bruins oli valmis pudotuspelisarjaan Florida Panthersia vastaan. Bruins voitti toisen kierroksen ensimmäisen ottelun Sunrisessa maalivahtinsa Jeremy Swaymanin huipputorjunnoilla peräti maalein 5–1 (0–0,1–3,0–2).

Vaikka Florida ei maaleja juuri tällännyt, nousi kapteeni ja Selke Trophy -ehdokas Aleksander Barkov pisteille. Hän oli syöttämässä Floridan ainokaista, jonka iski maaliin Matthew Tkachuk toisen erän puolivälissä. Maali oli ottelun avausosuma. Syöttöpinna oli Barkoville neljäs ja maali Tkachukille neljäs tämän kevään pudotuspeleissä.

Floridan iskun jälkeen Boston käynnisti koneensa. Heti perään Morgan Geekie tasoitti ottelun 1–1:een, hetken päästä Mason Lohrei vei uransa ensimmäisellä pudotuspeliosumallaan joukkueen 2–1-johtoon ja Brandon Carlo teki vielä 3–1-maalin ennen erän loppua.

Päätöserässä Justin Brazeau teki 4–1-osuman, joka oli myös hänen uransa ensimmäinen pudotuspelimaali ja Jake DeBrusk laittoi kiekon lopulta tyhjiin.

Sergei Bobrovsky torjui 24 kiekkoa ja Bostonin Jeremy Swayman pysäytti niitä peräti 38. Bostonin maalivahtien tavaramerkki ihailtavaksi tästä.

Eetu Luostarinen laukoi ottelusa neljästi ja Anton Lundell kolmesti. He pelasivat vierekkäin kakkosketjussa.

Boston johtaa sarjaa 1–0 ja seuraava kohtaaminen on Floridassa torstaiaamuna.