Floridalle toinen voitto – venyi jatkoille

24.04.2024 06:30

Florida Panthers voitti Tampa Bay Lightningin tiistaiyönä toisen kerran pudotuspeliottelusarjassa ja johtaa sarjaa nyt 2–0. Voitto toisesta kohtaamisesta tuli jatkoajalla ja lukemin 3–2 (2–0,0–2,0–0,1–0).

Pantterit menivät johtoon avauserässä Sam Bennettin 1–0-iskulla ja Vladimir Tarasenkon 2–0-ylivoimamaalilla. Tampa haastoi Bennettin maalin maalivahdin häirinnästä, mutta se ei mennyt läpi.

Tampa tuli tasoihin Brayden Pointin toisen erän ensimmäisen minuutin vedolla ja muutaman minuutin päästä Steven Stamkosin bravuurilla ja 2-2-ylivoimaosumalla. Victor Hedman syötti Tampan molempia osumia.

Ottelun ratkaisi jatkoilla Carter Verhaeghen mallikas rystyveto. Osuman syötti Anton Lundell ja se oli ottelun ainoa suomalaisteho. Aleksander Barkov ja Niko Mikkola pelasivat yli 23 minuuttia, Lundell reilut 18 ja Eetu Luostarinen reilut 16 minuuttia.

Sergei Bobrovsky torjui 21 kiekkoa ja välillä mitä uskomattomin tavoin. Tapan  Andrei Vasilevski pysäytti 34 kiekkoa.

Bennett loukkaantui ottelun toisessa erässä ja jätti ottelun lopulta kesken.

Myös New York Rangers otti toisen voittonsa finaalisarjassa Washington Capitalsia vastaan numeroin 4–3(2–1,2–1,0–1). Rangersin stara oli Mika Zibanejad tehoillaan 1+1. Hän syötti K’Andre Millerin 4–2-alivoimamaalin. Kaapo Kakkon peliaika lähenteli 12 minuuttia.