Floridalta mykistävä alku – halli hiljeni

23.05.2024 06:27

Florida Panthers ja New York Rangers aloittivat NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjan Madison Square Gardenilla torstain vastaisena yönä. Florida ei paljon kuuluisan hornankattilan kannattajia kumarrellut, vaan voitti ottelun peräti maalein 3–0 (1–0,0–0,2–0) ja johtaa nyt sarjaa 1–0.

Pantteri-hyökkäyksestä löytyy kaksi 1+1 -tehojen miestä. Matthew Tkachuk teki sarjan avausmaalin ja syötti kolmannen. Toisesta osumasta vastasi Tkachukin avausosumaa kakkossyöttänyt Carter Verhaeghe, jolle merkittiin maali kolmannen erän puolivälin jälkeen. Osuman viimeisteli tosin verkkoon Rangersin Alexis Lafreniere omalla maalilla. Loppunumerot varmistaneen maalin tälläsi tyhjiin Sam Bennett.

Sergei Bobrovsky loisti Floridan maalilla. Hän pelasi nollapelin 23 torjunnalla ja 11 niistä tuli tehtyä päätöserässä. Nollapeli oli Bobrovskyn uran toinen NHL-pudotuspeleissä. Viimeksi Rangers on jäänyt pudotuspeleissä kokonaan maaleitta kotonaan kaudella 2016. Rangersin Igor Shestjorkin torjui 24 kiekkoa ja seilasi välillä pitkin kenttiä.

”Ei ollut kentällä paras versio meidän joukkueesta”, Rangers-luotsi Peter Laviolette kommentoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Suomalaisista Aleksander Barkov pelasi lähes 21 minuuttia ja laukoi kahdesti. Anton Lundellille kertyi reilut 16 minuuttia ja Eetu Luostariselle reilut 13 minuuttia. Niko Mikkola puolusti yli 18 minuuttia. Rangersin Kaapo Kakon peliaika oli 10.27.