TILANNEHUONE

Floridan huippuhyökkääjä Calgaryyn

05.08.2022 18:42

Floridan huippuhyökkääjä Calgaryyn

Jonathan Huberdeau jatkaa kiekkouraansa Kanadassa.©AOP

NHL

NHL:n Florida Panthersin hyökkääjä Jonathan Huberdeau, 29, vaihtaa seuraa. Tähtipelaaja on tehnyt peräti kahdeksan vuoden sopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Sopimus on arvoltaan 84 miljoonaa dollaria, joten kaudessa tienestit ovat lähes 10,5 miljoonaa dollaria.

Huberdeau oli päättyneellä kaudella Floridan kantavia voimia. Hän teki 80 runkosarjan ottelussa huikeat tehot 30+85. Pudotuspeleissä kymmenessä ottelussa tehot jäivät 1+4:ään. Huberdeau oli Floridan ensimmäisen kierroksen kolmas varaus vuoden 2011 varaustilaisuudessa.

”Olen innoissani tästä uudesta luvusta urallani. Olen sitoutunut tähän joukkueeseen. Aion antaa kaikkeni mitä minussa on jäällä ja sen ulkopuolella joukkueelle. En jaksa odottaa, että pääsen pelaamaan intohimoisten Flames-fanien edessä”, Huberdeau muotoilee seuran haastattelussa.

Yhdessä Huberdeaun kanssa Calgaryyn matkaa puolustaja MacKenzie Weegar, tulevaisuuden hyökkääjälupaus Cole Schwindt ja ensimmäisen kierroksen varaus 2025 draftiin. Toiseen suuntaan matkasi heinäkuussa sopimuksen tehnyt hyökkääjä Matthew Tkachuk, jonka sopimus on myös kahdeksanvuotinen ja arvoltaan 76 miljoonaa.