Floridan juhlat vaihtuivat romahdukseen

16.06.2024 06:03

Florida Panthersilla oli ensimmäinen mahdollisuus katkaista Stanley Cupin finaalisarja ja aloittaa historialliset mestaruusjuhlat, mutta toisin kävi. Kotiyleisönsä edessä veitsi kurkulla pelannut Edmonton Oilers löi taululle tylyt 8-1 (3-1, 3-0, 2-0) -lukemat.

Edmonton meni menojaan heti avauserässä. Mattias Janmark ja Adam Henrique iskivät vajaassa kahdeksassa minuutissa taululle 2-0-lukemat. Janmarkin avausmaali syntyi kaiken kukkuraksi Edmontonin pelatessa alivoimalla.

Florida kavensi 1-2:een ajassa 14.48, kun Vladimir Tarasenko ohjasi Gustav Forslingin siniviivalaukauksen sisälle. Anton Lundell sai myös maaliin syöttöpisteen, joka oli illan ainoa suomalainen tehomerkintä.

Floridan ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Dylan Holloway karkasi erän lopulla läpiajoon ja siirsi isännät 3-1-johtoon.

Toisessa erässä meno vain kiihtyi. Kohuttu Connor McDavid onnistui finaalisarjassa viimeinkin maalinteossa iskemällä laatan sisälle, kun erää oli pelattu 1.13. Ottelussa 1+3-tehot tehnyt McDavid syötti Edmontonin viidennen maalin, jonka Darnell Nurse laukoi ohi Sergei Bobrovsikin. Maalin jälkeen Florida vaihtoi maalilleen Anthony Stolarzin.

Edmontonin kuudes maali syntyi joukkueen pelatessa kahden miehen ylivoimalla Matthew Tkachuckin ja Sam Bennettin istuessa jäähyaitiossa. Maalin viimeisteli Zach Hyman.

Kolmas erä oli Floridan paras erä, mutta Edmonton pystyi silti puristamaan Hollowayn illan toisella ja Ryan McLeoadin osumilla hurjat loppunumerot.

Florida johtaa ottelusarjaa nyt 3-1. Seuraava ottelu pelataan tiistain ja keskiviikon vastaisena yönä Floridassa.