Floridan tähdet lepäsivät – Montrealille jättipotti

30.04.2022 08:38

Floridan Ben Chiarot sai kiekon Montreal-vahti Carey Pricen selän taakse perjantaina.@AOP

NHL:n kärkijoukkue Florida Panthers kärsi karmivan tappion runkosarjan päätteeksi. Montreal Canadiens mätti kymmenen maalia Floridan kahta vastaan kotihallissaan perjantaina. Ottelu päätti Montrealin kauden riemukkaissa merkeissä.

Samalla, kun Florida lepuutti parhaita pelaajiaan, Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau, Claude Giroux, MacKenzie Weegar, Sam Reinhart, Sam Bennett ja Sergei Bobrovski, Montreal iloitsi mahdollisuudestaan kauden viimeisessä ottelussaan. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jordan Harris, Mike Hoffman, Cole Caufield, Brendan Gallagher, Mathieu Perreault, Jake Evans ja Christian Dvorak. Caufield teki ottelussa kypärätempun. Se on pelaajan uran ensimmäinen NHL:ssä. 21-vuotias Harris teki puolestaan uransa ensimmäisen NHL-maalin.

Maalivahti Carey Price pelasi 700:nnen NHL-ottelunsa ja teki siinä 37 torjuntaa. Pitkään sivussa ollut maalivahti torjui voitto-ottelun ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Floridan maalilla torjui Jonas Johansson, joka teki 27 torjuntaa. Ottelu oli hänelle vasta kauden 11:s.

Floridan ensimmäisestä osumasta vastasi Ben Chiarot, joka teki maalin entistä joukkuettaan vastaan aivan ensimmäisen erän lopulla. Osuman syöttivät Eetu Luostarinen ja Aleksi Heponiemi. NHL-tehopiste oli Heponiemelle kauden ensimmäinen. Toisen osuman iski Noel Acciari kolmannen erän lopulla. Sen syöttivät Chiarot ja Ryan Lomberg.

Montreal pelasi Stanley Cup -finaaleissa viime vuonna. Nousua finaalipettymyksestä ei tullut koko kauden aikana. Joukkue vaihtoi valmentajaa talvella ja väliaikaiset ohjat ottaneen Martin St. Louisin toivotaan nyt jatkavan tehtävässä ensi kaudellakin.

Panthers aloittaa pudotuspelit Washington Capitalsia vastaan ensi viikolla.

MUUTA: NY Rangersin Kaapo Kakko syötti kaksi maalia joukkueen voittaessa Washingtonin kotiottelussaan 3-2. Washington pelasi kolmannen ottelun ilman Alex Ovetshkinia. Rangers kohtaa pudotuspeleissä Penguinsin ja Washington Floridan. Myös liigakakkosena oleva Avalanche kärsi tappion ottelussa Minnesotaa vastaan. Wild voitti 4-1. Avalanchen Mikko Rantanen syötti Nazem Kadrin tekemän 1-3-kavennuksen toisessa erässä. Avalanche kohtaa pudotuspeleissä Nashvillen ja Minnesota St. Louis Bluesin, joka hävisi perjantaina Vegasille kotonaan 7-4. Ville Husso teki Blues-maalillaan hulppeat 38 torjuntaa.