TILANNEHUONE

Floridan tähtihyökkääjän tilanne yhä arvoitus

13.06.2023 06:28

Floridan tähtihyökkääjän tilanne yhä arvoitus

Matthew Tkachukin pelikunto on arvoitus.©AOP

NHL

Florida Panthers kohtaa keskiviikkona aamuyöllä Suomen aikaa Golden Knightsin Vegasissa Stanley Cupin finaalisarjan viidennessä ottelussa. Sarja on silloin katkolla Vegasille, joka johtaa sitä voitoin 3–1.

Suurin kysymys ottelun alla on Panthersin tähtihyökkääjä Matthew Tkachukin pelikunto. Kolmannessa ottelussa hänet taklattiin kovaa ja ilmeisesti myös kovin seurauksin. Hän jysähti suoraan olkapäänsä päälle.

Edellisessä ottelussa Tkachuk pelasi selvästi puolikuntoisena ja keräsi vähemmän peliminuutteja kuin yleensä. Valmennusjohto on vaisu pelaajan terveystilanteesta, mutta Paul Maurice lupasi, että pelaajan tilanteesta tiedotetaan vielä ennen seuraava koitosta. Maanantain harjoituksissa Tkachuk ei ollut jäällä.

Tkachuk on joukkueensa tehokkain maalintekijä pudotuspeleissä 11 maalillaan ja 13 syötöllään. Mauricen sunnuntain kommenteista voi ehkä päätellä, että tähdelle kaavaillaan toisenlaista roolia, jos hänet jäällä nähdään?

”On pelaajia, jotka pelaavat vain ylivoimaa. On jätkiä, jotka pysyvät vain hyökkäysalueella. On eri tyylisiä senttereitä ja laitureita, joita voi peluuttaa vain vahvuusalueillaan”, valmentaja pähki ESPN:n haastattelussa.

Tkachukin ketjukaveri Sam Bennett sanoi perään, että muut ottavat isompaa roolia, jos maalitykki ei pysty pelaamaan.

”Olemme pelanneet vajaalla tänä vuonna paljon, kun isot kaverit ovat olleet poissa kokoonpanosta. Se on aina toiselle mahdollisuus nousta ja ottaa suurempi rooli ja näyttää.”