TILANNEHUONE

Flyersille uusi käskijä – taas piisaa temperamenttia

17.06.2022 18:09

Flyersille uusi käskijä – taas piisaa temperamenttia

John Tortorella ottaa heti ohjat Philadelphiassa.@AOP

NHL

NHL:n Philadelphia Flyers siirtyy veteraanikoutsi John Tortorellan, 63, aikaan. Flyers on vahvistanut, että sen seurahistorian 23:s päävalmentajavalinta osui aiemmin Tampaa, Rangersia, Canucksia ja Columbusta luotsanneeseen amerikkalaiseen. Tulisesta temperamentistaan tunnetulla Tortorellalla on meriittinsä. Hän on ollut voittamassa peräti 673:a NHL-ottelua. Niillä hän on eniten voittoja keränneiden valmentajien listalla 14:s ja amerikkalaisista koutseista toisena. Hänet on myös valittu kahdesti Vuoden valmentajaksi. Lisäksi hän oli voittamassa Stanley Cupia Tampa Bay Lightningin kanssa 2004.

Tortorella on Flyersin kuudes valmentaja viimeisen kymmenen vuoden sisällä.

”John täyttää tämän seuran ja kaupungin arvot, joita ovat kova työ, sisukkuus ja päättävyys. Olen innoissani, että hän aloittaa työt joukkueemme kanssa heti”, Flyersin GM Chuck Fletcher sanoo tiedotteessa.

Philadelphia Flyers sijoittui NHL:ssä päättyneellä kaudella sijalle 29. eli neljänneksi viimeiseksi. Flyers ei ole voittanut Stanley Cupia 47:ään vuoteen. Joukkue juhli mestaruutta vuosina 1974 ja 1975. Pudotuspelien menestyksessäkin on parantamisen varaa. Viimeiseen kymmenen kauden aikana Flyers on edennyt pudotuspeleihin vain neljästi ja toiselle kierrokselle vain kerran.