TILANNEHUONE

Fofanan siirto Chelseaan vahvistui

31.08.2022 18:56

Fofanan siirto Chelseaan vahvistui

Wesley Fofana on Valioliigan kolmanneksi kallein puolustajahankinta.©AOP

Valioliiga

Valioliigan Chelsean uusin pelaajahankinta on Leicesteristä Lontooseen siirtyvä Wesley Fofana, 21. Keskuspuolustajan sopimus on kestoltaan seitsemän vuotta ja arvoltaan 70 miljoonaa puntaa. Fofanan siirto Chelseaan oli neuvotteluasteella pitkään ja se vahvistui viimein keskiviikkona.

Fofana siirtyi Leicesteriin Ranskan liigan Saint-Etiennestä 2020. Viime kausi meni hänellä lähes ohi, koska hän mursi jalkansa ennen kauden alkua, eikä voinut pelata. Valioliigakokemusta on kerääntynyt tähän mennessä 37 ottelun verran.

Fofana on Chelsean neljäs pelaajahankinta kesän siirtoikkunan aikana. Chelseaan on hankittu myös Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella ja Raheem Sterling.

”Harjoittelin tänään joukkueen mukana ja tämä on minulle unelmien täyttymys. Olen innoissani, että saan pelata pelejä näille kannattajille ja tälle seuralle. Olen täällä voittamassa palkintoja. Tämä seura on tehty voittamaan pystejä ja olen jatkamassa täällä sitä perinnettä”, Fofana totesi lehdistölle.

Chelsean kausi on alkanut keikahdellen. Kauden viidestä pelatusta ottelustaan se on hävinnyt kaksi. Tiistaina joukkue koki tappion Southamptonia vastaan vieraskentällä maalein 2-1.