TILANNEHUONE

Formulat häipyvät Venäjältä kokonaan

03.03.2022 15:56

Formulat häipyvät Venäjältä kokonaan

Venäjän F1-kisoille vilkkuu punainen valo.@AOP

Formula 1

F1-sarja tiedottaa päättäneensä sopimuksensa Venäjän GP-promoottorin kanssa ja siksi Venäjällä ei ajeta formuloita enää jatkossa. Sarja peruutti jo aiemmin Sotshin GP:n syyskuulta Venäjän Ukrainassa tekemien sotatoimien vuoksi, mutta nyt se on purkanut sopimuksen. F1-sarjaa oli tarkoitus ajaa ensi kaudesta eteenpäin Pietarissa, mutta ne suunnitelmat eivät toteudu. Tämä päätös sai vahvaa tukea myös F1-tallien pomoilta.

FIA antaa venäläisten ja valkovenäläisten kuskien ajaa sarjoissaan, mutta yksittäiset kisat, kuten Englannin Silverstonen GP on jo evännyt näiden kuskien osallistumisen kisaan. F1-sarjassa tällä hetkellä ajava venäläinen Nikita Mazepin ei siis voi osallistua heinäkuussa ajettavaan kilpailuun. Haas-talli miettii muutenkin vielä Mazepinin F1-uran kohtaloa. Hänen mukanaan tuoman sponsorin Uralkali tunnukset on jo poistettu näkyviltä tallissa.

Venäläinen Daniil Kvyat on jo vedonnut maanmiestensä puolesta. Ex-F1 -kuski toivoisi, että urheilu pysyisi politiikan ulkopuolella ja hän näkee venäläisten kohtelun moottoriurheilussa epäreiluna. Hänen mielestään urheilu yrittää opettaa kaikille yhtenäisyyttä ja rauhaa. Kvyat painottaa, että sodat eivät saa ohjata ihmiskunnan tulevaisuutta.