TILANNEHUONE

Futsalmiehet tasatulokseen Italian kanssa

21.01.2022 00:24

Futsalmiehet tasatulokseen Italian kanssa

Henri Alamikkotervo teki Italiaa vastaan kaksi osumaa.@AOP

Muu urheilu

Suomen miesten futsalmaajoukkue avasi EM-kisansa tasatuloksella 3-3 Italiaa vastaan. Suomi on kohdannut Italian aiemminkin, mutta on aina hävinnyt keskinäiset ottelut. Suomen historian ensimmäisen futsalin arvokisamaalin teki Henri Alamikkotervo, kun ottelua oli pelattu vain 53 sekuntia. Varapaikalta kisajoukkueeseen viime hetkellä noussut Alamikkotervo, 20, teki ottelussa lopulta kaksi osumaa. Suomen kolmannen osuman viimeisteli Panu Autio. Suomi piteli myös voitosta kiinni, mutta Italia tasoitti ottelun ylivoimalla. Suomen päävalmentaja Mico Martic oli tyytyväinen illan peliin.

”Pelisuunnitelma oli pitää heidät kaukana maalistamme. Heillä on niin paljon taitoa, että jos he pääsevät lähelle maalia, niin on vaikea pelata heitä vastaan. Joskus olimme hyviä ja joskus teimme pieniä virheitä. Kokonaisuudessaan kaikki meni kuten suunnittelin. Lopussa he tekivät ylivoimalla maalin, mutta olimme myös väsyneitä siinä vaiheessa. Olen tyytyväinen”, Martic sanoi liiton haastattelussa.

Suomi kohtaa seuraavaksi Kazakstanin 24.1. Haaste on silloinkin kova, sillä kyseessä on MM-välieräjoukkue, joka pelasi 4-4-tasapelin Slovenian kanssa ensimmäisessä ottelussaan.