TILANNEHUONE

Gareth Southgate jatkaa Englannin puikoissa

22.11.2021 14:20

Gareth Southgate jatkaa Englannin puikoissa

Bukayo Saka on yksi Southgaten ajan lapsista. @ AOP

Jalkapallo

Gareth Southgate jatkaa Englannin maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2024 joulukuuhun saakka. Southgate ja Englannin Jalkapalloliitto kertoivat Southgaten jatkosopimuksesta maanantaina.

Southgate nimitettiin Englannin maajoukkueen päävalmentajaksi syksyllä 2016. Hän toimi aluksi väliaikaisena päävalmentajana Sam Allardycen erottua tehtävästään. Kahta kuukautta myöhemmin Southgate nimitettiin pysyvästi Englannin maajoukkueen päävalmentajaksi,

Southgate on toteuttanut viiden vuoden aikana paljon kiitosta saaneen nuorennusleikkauksen Englannin maajoukkueessa. Hän vei Englannin vuoden 2018 MM-kisoihin ja kesällä Englanti eteni hänen alaisuudessaan EM-loppuotteluun, jonka se hävisi rangaistuspotkukisan jälkeen Italialle.

Englanti selviytyi viime viikolla Qatarin MM-kisoihin, jotka pelataan vuoden päästä. Sen lisäksi Southgate ehtii nykyisen sopimuksensa puitteissa vetää vuoden 2024 EM-karsinnat ja EM-kisat.

41-vuotias Southgate on itse entinen Englannin maajoukkuepelaaja. Hän luotsasi ennen Englannin maajoukkueen päävalmentajaksi nimittämistään Middlesbroughin managerina ja Englannin U21-maajoukkueen päävalmentajana.

Jukka Rönkä: Kun Southgate valittiin Englannin maajoukkueen päävalmentajaksi, epäilijöistä ei ollut puutetta. Nyt kehujista ei ole puutetta. Southgate on tehnyt tuloksellisesti erinomaista työtä ja hän on valmennustiiminsä kanssa saanut Englannin pelaamaan hyvin modernia jalkapalloa. Southgatelle on annettava tunnustus myös siitä, kuinka rohkeasti hän on ajanut Englannin maajoukkueeseen nuoria pelaajia. Englanti on hyvissä käsissä hänen ohjissaan.