Geneve voitti CHL:n ensimmäistä kertaa

21.02.2024 04:59

Jääkiekko

Jääkiekon CHL:n mestaruutta juhlii tänä vuonna Genève-Servette HC. Joukkue voitti tiistaina kotihallissaan Skellefteå AIK:n maalein 3–2. CHL-mestaruus on geneveläisten ensimmäinen.

Servette teki kaikki maalinsa ensimmäisessä erässä. Ensin Eliot Berthon iski 1–0:n viiden minuutin pelin jälkeen. Ruotsalaisjoukkueen Martins Dzierkals tasoitti avauserän puolivälin tuntumassa. Erän lopulla Sakari Manninen onnistui 2–1-maalissa ylivoimalla Teemu Hartikaisen ja Valtteri Filppulan syötöistä. Voittomaalin latasi Servettelle Daniel Winnik ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Skellefteån 2–3-kavennus tuli vielä päätöserän puolivälissä ja sen tälläsi Anton Heikkinen.

Suomalaispelaajista CHL-voittajiksi nousivat tällä kaudella Sami Vatanen, Valtteri Filppula, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen ja maalivahti Jussi Olkinuora. Sami Vatanen valittiin myös sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.