Georgian jättiyllätys suli Espanjan myllytyksessä

30.06.2024 23:52

Georgia meni johtoon Robin Le Normandin omalla maalilla. @ AOP

Euro2024

Georgian jättiyllätys Espanjaa vastaan mureni toisella puoliajalla Espanjan iskemään kolmeen maaliin, jotka toivat sille 4-1 (1-1) -voiton upean ottelun pelanneesta Georgiasta.

Espanja aloitti ottelun vahvasti, mutta ottelun avausmaalin iski Georgia 18 minuutin pelin jälkeen. Laitapuolustaja Otar Kakabadze nousi pitkin oikeaa laitaa ja keskitti pallon maalin eteen, josta Robin Le Normand ohjasi sen vartalollaan omaan maaliin.

Espanja aloitti raivoisan takaa-ajon ja 39 minuutin pelin jälkeen takaa-ajo palkittiin. Nico Williams löysi boksin ulkopuolella vapaana olleen Rodrin, joka laukoi pallon lempipaikaltaan ohi loisto-ottelun pelanneen Giorgi Mamardashvilin.

Espanjan 2-1-maali syntyi 51 minuutin pelin jälkeen. Lamine Yamal löysi loistavalla keskityksellä oikealta sivustalta maalin edessä olleen Fabian Ruizin, joka pääsi puskemaan vapaasti pallon ohi Mamardashvilin.

Lopullinen niitti tuli 74 minuutin kohdalla, kun Williams karkasi vasemmalla laidalla läpiajo ja nosti pallon maalin kattoon. Hetkeä aiemmin Espanjalta hylättiin maali paitsiona.

Dani Olmo viimeisteli vielä loppunumerot tarkalla alanurkkalaukauksella seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa.

Vaikka Espanja hallitsi ottelua, Georgialla oli lukuisia vastaiskuja, jotka kuitenkin tyrehtyivät huonoihin viimeisiin palloihin. Lisäksi Georgian tähtipelaaja Khvicha Kvaratskhelia säikäytti Espanjaa laukomalla pallon keskiviivalta ohi Unai Simonen. Espanjalaisveskarin onneksi pallo meni niukasti ohi maalin.

Espanja kohtaa puolivälierissä Saksan, joka voitti lauantaina Tanskan 2-0.